Deltakerne under Norsk Betongdag fikk et innlegg utenom det vanlige da den norkse rappestjernen Arif entret scenen.

Arif og P3aksjonen kuppet Betongdagen

At den norske rappestjernen Arif skulle holde innlegg under Norsk Betongdag kom som en overraskelse på både salen og artisten selv.

Med over 200 deltakere i salen holdt artisten et spontaninnlegg med den ubeskjedne tittelen «Ditt livs beste foredrag»

Humorstuntet var en del av P3aksjonen, som sender 100 timer radio, TV og streaming fra Solsiden i Trondheim i forbindelse med TV-aksjonen 2017.

Det tok ikke mange sekunder før Arif hadde betongdag-deltakerne med seg.

– Når jeg sier be sier dere tong, be-tong, ropte Arif ut i salen og fikk brukbar respons fra salen.

Arif ante ikke hva som ville dukke opp på PowerPoint presentasjonen han hadde med seg. Han fikk raskt bekreftet at han ikke var 100 prosent på hjemmebane.

– Er det noen her som kjenner meg og min musikk, spurte Arif, men det var svært få ja å høre fra salen.

– Jeg er en ener innen mitt felt og en inspirasjon for absolutt alle andre i bransjen, leste en småbrydd rappestjerne fra presentasjonen.

Den store latteren fra salen kom da punktene «armering er oppskrytt» og «det blir uten tvil brukt for lite tre og stål i dagens konstruksjoner», dukket opp på storskjermen.

Arif brøt selv ut i latter da et siste råd til betongbransjen dukket opp på skjermen:

– Ta på deg dong så sklir du raskt inn i betong.

Innlegget på betongdagen gikk direkte på både radio, nett-TV og streaming. Etter innlegget la ikke Arif skjul på at det hadde vært en tøff og over snittet flau opplevelse. Han hadde imidlertid rosende ord til betongdag-publikummet.

– De var sporty og superkule. Min største frykt nå er at de tror at det var jeg som skrev og lagde dette selv, sa Arif til de andre programlederne i P3aksjon-studioet.

Under P3aksjonen tar programlederne en rekke ulike utfordringer som lytterne betaler for gjennom å gi mest mulig til årets TV-aksjon. I fjor samlet P3aksjonen inn hele 5,5 millioner kroner til Røde Kors. I år går pengene som samles til UNICEF, og deres arbeid med å gi barn i land som Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan klasserom og skolemateriell som kan sikre dem en framtid.