Kjetil Myhre i Norsk Stålforbund sier det er stor interesse for Norsk Ståldag.Pål EngsethDet var i alt 186 deltagere på arrangemenetet.Ida Wolden Bache

- Årets viktigste dag for stålbransjen

Det var rekordstort oppmøte på Hotel Bristol i Oslo torsdag da Norsk Stålforbund for 28. gang inviterte til Norsk Ståldag.

- Dette er den viktigste dagen i året for stålkonstruksjonsbransjen. Vi samler bransjen for faglig påfyll, og i tillegg er arrangementet et sosialt knutepunkt. Her knytter fagfolk til seg nye kontakter og gjenoppfrisker gamle kontakter innen stålmiljøet, sier Kjetil Myhre i Norsk Stålforbund.

Han sier det i år er større interesse for konferansen enn noen gang tidligere.

- Det er i alt 186 deltagere i år, og det er ny rekord, sier Myhre.

Variert program

Han sier årets program, som pågår fram til klokken 18 torsdag, består av en rekke foredrag med et bredt spekter av aktuelle temaer for bransjen. Blant emnene er pågående og planlagte stålbru-prosjekter, nettverksbogebruer, ulike stålbygg og ombruk av stålbygg.

Myhre har tidligere uttalt til Byggeindustrien at ombruk er en veldig spennende utvikling.

- Ombruk av stål har stor betydning for C02-utslippet, og stål er meget godt egnet for montering, demontering of ombruk, sa han,

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Daniel Myrdahl i Pretec stilte ut en ny type stålklammer.

Mange utstillere

I tillegg er det 14 utstillere på konferansen.

- Det er en fin mulighet for oss til å vise fram nye produkter, og høre direkte med potensielle kunder om hva de tenker om løsningene, sier Daniel Myrdahl i Pretec, som stilte ut en ny type stålklammer.

Marcus Rodriguez og kollegene hans i EDR Medeso, som selger 3D software, viste fram hvordan AR-briller kan brukes på byggeplassen. AG står for augmented reality, der brillene du digitale modeller i omgivelsene rundt deg.

- Målet vårt er å forenkle digitale løsninger for bransjen slik at BIM blir like enkelt å bruke som å surfe internett, sier han, og legger til:

- Konferansen betyr utrolig mye, for du får møte bedriftene som skal lage de fremtidige løsningene i bransjen. Det er gøy å møtes og diskutere utviklingen i bransjen framover.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marcus Rodriguez i EDR Medeso demonstrerte bruken av AR-briller.

Stålbransjen ikke like synlig

I løpet av torsdagen er det i alt 16 foredrag. Under det første innlegget snakket Ida Wolden Bache, direktør i pengepolitikk ved Norges Bank om oljeprisfallet og fremtidsutsiktene for norsk økonomi. Hun pekte blant annet på at mer aktivitet i byggesektoren, særlig i Oslo, bidrar til vekst i norsk økonomi.

Neste foredragsholder, direktør Pål Engseth i Byggfakta, påpekte også den sterke veksten i bygg- og anleggsbransjen.

- Mulighetene deres er uante hvis dere bare hadde brukt dem. Tre- og betongbransjen er mye mer synlige enn stålbransjen. Det er et spark fra meg, sier Engseth.