Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Ap og Sp sikrer flertall for E18-utbygging i Viken – MDG og SV går ut av fylkesrådet

Fylkesrådet i Viken har i dag sagt ja til lånegaranti for en ny E18-løsning. Det betyr også at MDG og SV går ut av fylkesrådet.

– Jeg er glad for vi etter så mange år med diskusjoner og ulike vedtak lander E18-saken og sikrer finansieringen av Fornebubanen. Nå kan spaden endelig settes i jorda for disse to viktige prosjektene som gir bedre fremkommelighet og mange arbeidsplasser, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

SV og MDG stiller seg ikke bak denne løsningen, og trer derfor ut av fylkesrådet. Fylkesrådet i Viken består derfor fra nå av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Hvordan sammensetningen av det nye fylkesrådet blir, vil bli klart senere.

- Det har lenge vært kjent hva SV og MDG mener om E18. I plattformen ble vi enige om å jobbe for et E18-prosjekt med bedre kollektivløsning, lavere veikapasitet, lavere pris for prosjektet og realisere Fornebubanen. Det har vi nå oppnådd. Plattformen sa aldri nei til E18, sier Brenna.

Hun viste til behovet for å sikre finansieringen av Fornebubanen, som også er en del av Oslopakke 3.

MDG og SV hadde på forhånd varslet at de ikke kunne støtte en bompengegaranti for utbygging av motorveien, som staten krever for å bidra med sin del av utbyggingen vest for Oslo.