Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no

URBAN DESIGN: skap funksjonelle, holdbare og estetiske bymiljøer

Det blir mer og mer viktig at byens uterom ikke bare skal være funksjonelle, men også estetisk tiltalende og holdbare. For å realisere denne visjonen kan man legge steindekker, fargelegge asfaltdekket eller kanskje begge deler i kombinasjon. Ved å gjøre dette bidrar man til å skape mer innbydende og inspirerende miljøer for byens innbyggere og besøkende. Løsninger for nettopp dette inngår i vårt nye konsept «URBAN DESIGN».

Annonsørinnhold

Løsninger til steindekker

Klikk for større versjon

Mapei har gjennomprøvde løsninger til legging av gatestein og naturstein. Med våre MAPESTONE-løsninger kan kan du legge et holdbart og funksjonelt steindekke som i tillegg ser bra ut. Systemet kan legges som to forskjellige varianter avhengig av behov:

Mapestone Compact System

 • Høy trykkfasthet – 62 MPa
 • Raskt å installere
 • Motstandsdyktig mot nordiske forhold
 • Iht SVVs håndbok N200 «Vegbygging»
 • 2 ulike farger i fugemasse

Mapestone Drain System

 • Hurtigherdende
 • Enkelt å montere – kan også settes i tørr mørtel
 • Drenerende
 • Trykkfasthet: 35 MPa
 • Sement- og kalkfrie fugemasser med drenerende effekt lanseres snart
 • Iht SVVs håndbok V262 «Steindekker»

Dette er to av våre standardløsninger som kan dekke mange behov. Siden vi vet at alle prosjekter er ulike er våre tekniske eksperter selvsagt behjelpelige med å sette sammen systemer for å dekke dine og ditt prosjekts behov.

Fargelegging av bymiljøet

Klikk for større versjon

Farger spiller en sentral rolle i å skape atmosfære og stemning i bymiljøer. Når det kommer til maling av offentlige dekker som veier, lekeplasser, idrettsplasser, gågater og torg, er valget av farger en avgjørende faktor mener vi. Lyse og livlige farger kan gi et energisk og livlig uttrykk, mens mer dempede og naturlige farger kan skape en roligere og mer harmonisk atmosfære. Ved å kombinere ulike farger og mønstre kan man skape visuelle effekter som leder blikket og skaper visuell interesse i byrommet.

Mapei har levert gatemalingssystemet «MAPECOAT TNS EXTREME» til flere prosjekter både i Norge og Europa for øvrig. Systemet er svært holdbart og slitesterkt – og med litt enkelt vedlikehold varer fargen lenge. Malingen kan du få i svært mange ulike farger (f.eks. RAL-fargekoder) og vi kan også hjelpe deg med å finne en spesialfarge slik at du får den fargen du ønsker til ditt prosjekt.

Vi har flere års erfaring og kunnskap om å spesialblande farger til ulike typer prosjekt. Se for eksempel hva vi leverte til Vestres møbelfabrikk i Innlandet.

Holdbare og bærekraftige løsninger til bymiljøet
Med klimaendringene øker behovet for bærekraftige løsninger i byplanleggingen. Når det gjelder legging av steindekker og for eksempel gatemaling, er holdbarhet og motstandsevne mot norske værforhold viktige faktorer å vurdere. Materialer og malingstyper må være i stand til å motstå slitasje, UV-stråling, regn, snø og temperatursvingninger over tid. I tillegg bør det også tas hensyn til miljøpåvirkningen av de valgte materialene og malingstypene for å sikre at de ikke bidrar negativt til klimaendringene.

For oss i Mapei handler «URBAN DESIGN» om å bidra til å skape holdbare, engasjerende og attraktive bymiljøer med bærekraftige løsninger til både steinlegging og gatemaling. Ta kontakt med våre tekniske eksperter hvis du sitter på en ide, et prosjekt eller bare har spørsmål om hva vi kan tilby. Vi hjelper deg!

FINN UT MER OM URBAN DESIGN by MAPEI

Annonsørinnhold
Mapei

MAPEI er en ledende leverandør av lim, fugemasser og kjemiske produkter til byggebransjen. MAPEI i Norge holder til på Sagstua i Nord-Odal kommune, og anlegget her er også hjørnesteinen i det nordiske markedet. Våre produkter er laget for å tåle utfordringene i vårt nordiske klima. MAPEI sitt norske forsknings- og utviklingssenter er en viktig ressurs i utviklingen av unike produkter og systemløsninger til det nordiske markedet. I Norge er det ansatt ca. 200 personer og disse bidrar til en omsetning på 1,4 MRD NOK (2022 tall).

* MAPEI i Norge er en del av det internasjonale MAPEI-konsernet, som ble grunnlagt i Italia i 1937. Hvert år investerer MAPEI store deler av sin årlige omsetning i forskning- og utvikling (FoU). Omsetningen i 2022 var 4,0 MRD Euro. Mer enn 12 prosent av Mapeis medarbeidere er aktive innen forskning, utvikling og forbedring. Dette har bidratt til at MAPEI er en av verdens største produsenter i vår bransje. Til sammen er nær 12 000 medarbeidere ansatt i MAPEI i til sammen 102 datterselskap i 57 land.

* Mapei har fokus på å utvikle systemløsninger innenfor alle våre produktlinjer. Vi jobber med de utfordringer som våre kunder har, for så å kunne levere en ferdig løsning.

* Konsernets policy for samfunnsansvar er å knytte sosiale, miljømessige og økonomiske verdier i et bærekraftig samspill. Økonomisk vekst avhenger av å finne de gode løsningene til beste for samfunnet. Derfor har vi forpliktet oss til å ta vare på naturressursene for fremtiden til kommende generasjoner

* MAPEI er en stor bedrift, og derfor tar vi ansvar for å bidra til å utvikle industrien. Vi engasjerer oss gjennom NHO, Byggevareindustriens Forening og den regionale industriforeningen 7sterke , som vi var initiativtaker til å etablere.

Artikler fra Mapei
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.