Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no

Construction City – en viktig brikke i Oslos nye innovasjonsdistrikt

Hovinbyen utvikles til Oslos nye innovasjonsdistrikt. Den viktigste arenaen for nyskaping i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen er Construction City.

Annonsørinnhold

Construction City står ferdig på Ulven i 2025. Næringsbygget måler hele 103000 kvadratmeter og blir et kraftsenter for innovasjon og samhandling i bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen (BAE). Det er OBOS som står bak den historiske satsningen. AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS og Ellingard Gruppen flytte hovedkontorene sine til Construction City.

Klikk for større versjon

– I Construction City formes fremtidens samfunn! Bygget vil ligge strategisk plassert på Ulven i Hovinbyen – Norges nye innovasjonsdistrikt for BAE-næringen. Dette området går gjennom en renessanse, der det kommer tusenvis av nye boliger, arbeidsplasser og kultur- og aktivitetstilbud, sier Hege Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.

Klikk for større versjon

Se bilder og les om det unike bygget her.

Et utstillingsvindu for innovasjon og sirkulærøkonomi
Planene for innovasjonsdistriktet er allerede vedtatt med bred politisk støtte gjennom Campus Oslo – strategi for utvikling av kunnskapshovedstaden. Innovasjonsdistriktet skal være en motor for by- og næringsutvikling i Hovinbyen.

– Vi skaper en test- og demonstrasjonsarena for bygg, anlegg og produksjonsnæringen med fokus på sirkulærøkonomi, innleder Elin Schjenken Halvorsen som er prosjektleder for Innovasjonsdistriktet Hovinbyen.

Klikk for større versjon

Satsningen har tre overordnede mål:

* Utvikle en kunnskapshub for sirkulære løsninger

* Skape grønne jobber og bygge kompetansen

* Forme et pulserende byområde

– Innovasjonsdistriktet skal bli et utstillingsvindu for resten av Europa for hvordan man kan lykkes med tverrfaglig samlokalisering, innovasjon og grønn omstilling, fortsetter Schjenken Halvorsen.

Hatlemark forklarer at satsningen på innovasjonsdistriktet er tett knyttet opp til Construction City.

– Det blir stedet der de klokeste hodene i næringen samles for å vokse, samarbeide og utvikle en mer bærekraftig praksis. Det vil løfte bransjens samlede konkurransekraft og ta Norge i en grønnere retning.

Klikk for større versjon

Hun peker på at bygget blir hjemmet til næringsklyngen med samme navn, og at bygget vil ha et stort auditorium og et mylder av møteplasser der alt fra forskningsmiljøer og startups til større etablerte aktører i BAE-næringen samles for å utvikle fremtidens grønne løsninger.

Klikk for større versjon

Det støtter prosjektlederen for innovasjonsdistriktet Hovinbyen, Elin Schjenken Halvorsen:

– Hovinbyen er Norges største byutviklingsprosjekt. Et hovedpoeng er å se by-, kunnskaps- og næringsutvikling i en langt tettere sammenheng enn det som har vært gjort tidligere. Det gir gunstige effekter for både de som bor og arbeider i området.

Les mer om det unike bygget her.

Blir en naturlig del av Oslo bysentrum
Schjenken Halvorsen skisserer opp en fremtid der Hovinbyen smeltes sammen med Oslo bysentrum.

– Oslo sentrum vokser. Ulven, Construction City og Hovinbyen vil om få år være en naturlig del av det vi i dag tenker på som Oslo sentrum. Faktisk er det kortere avstand fra Oslo S til inngangen av Hovinbyen, enn fra Oslo S til Majorstuen, sier hun, og fortsetter:

– Veksten i antall innbyggere og arbeidsplasser vil være enorm. Estimatene viser at dagens innbyggertall på 40.000 potensielt vil vokse til 130.000 innen 2040, og tilsvarende vil antall arbeidsplasser vokse fra 50.000 til et sted mellom 100-130.000.

Hun forteller at området er større enn mange tror.

– Det er interessant at Hovinbyen er like stort som Oslo sentrum innenfor ring 2 – det sier noe om størrelsen og det enorme potensialet området har. For fremoverlente virksomheter innenfor bygg, anlegg og produksjonsnæring vil dette helt klart være det mest spennende området i tiden fremover.

Klikk for større versjon

Hovinbyen strekker seg fra Bjerke i nord til Bryn i sør, fra Løren i vest til Breivoll i Øst.

Det er allerede klart at OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Ellingard Gruppen flytter sitt hovedkontor til Construction City. Veidekke skal bygge sitt nye hovedkontor på nabotomten med planlagt ferdigstillelse i siste halvdel av 2024.

Det er fortsatt mulig å sikre seg arealer i Construction City.

Les mer om Construction City her

Annonsørinnhold
Construction City

* Det er OBOS som står bak Construction City.

* Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

* Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

* Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen.

* Construction City vil blant annet inneholde:

o Moderne kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer

o Et mangfold av felles møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget

o Et stort auditorium med plass til 200 personer.

o Treningssenter.

o Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.

o Ulike handels- og tjenestekonsepter som bakeri, frisør og blomsterbutikk.

o Norges største innendørs sykkelparkering med en kapasitet på 1300 sykler.

o En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Les mer om det unike bygget her.

Artikler fra Construction City
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.