Anleggs- og driftsleder Volda

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 36 milliarder kroner, og halvparten av de 8 600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

«Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke».

Stillingen inngår i Veidekke Bygg, som driver landsdekkende byggevirksomhet for private og offentlige kunder. Virksomheten bygger boliger, yrkesbygg, skoler og andre offentlige bygg. Årlig omsetning er NOK 13,1 milliarder (2018) og virksomheten har ca. 3 100 ansatte, hvorav 1 800 fagarbeidere og 1 300 funksjonærer.

Firma Veidekke Entreprenør
FylkeMøre og Romsdal
Søknadsfrist20.01.2020

Veidekke Bygg Sogn og Fjordane utfører bygg- og anleggsoppdrag innen alle kontraktsformer, med vekt på total-, hoved- og samspillsentrepriser. Våre referanseprosjekt favner om både kjøpesentre, bolig- og næringsbygg, offentlige bygg, signalbygg, kraftverk og dammer. Virksomheten i Sogn og Fjordane ledes fra kontoret i Sogndal, og vi har avdelingskontor i Volda, på Sandane og i Førde . Veidekke Bygg har 85 ansatte i Sogn og Fjordane, og en omsetning på ca 300 millioner kroner. Distriktet ledes av Rune Karlsen.

Veidekke Bygg søker erfaren anleggsleder og driftsleder til vår avdeling i Volda og prosjekter på søre Sunnmøre. Stillingene vil tilhøre kontoret i Volda, men arbeidssted vil tilpasses prosjektene. Kontoret i Volda har prosjekt blant annet i Volda, Ørsta, Herøy, Ulstein og Hareid.

Vi ønsker oss dyktige anleggs- og driftsledere som kjenner stolthet i kroppen etter hvert som prosjekter ferdigstilles og kan tas i bruk av fornøyde kunder. Som anleggsleder leder du den daglige fremdriften på prosjektene frem mot ferdigstillelse. Og i en variert hverdag trenger vi handlekraftige driftsledere som sørger for at våre håndverkere har en effektiv og sikker fremdrift i prosjektene. Veidekke lever av og for prosjekter – gjør du?

Arbeidsoppgaver

En anleggsleder i Veidekke har ansvar for å planlegge og skape god og sikker drift på prosjektet, og vil ha det overordnede ansvaret for at alt fungerer som det skal. Du skal selvsagt ikke gjøre jobben alene, men det er ditt ansvar å sørge for at prosjektet drives etter riktig fremdrift og at produksjonen går etter planen. Dette betyr at du må ha god styring på planleggingen, økonomi, kontrakt, bemanning, HMS- og kvalitetsarbeidet i prosjektet. Anleggsleder har lederansvaret for våre medarbeidere på prosjektet. Derfor må du også kunne fungere godt som personalsjef. Du vil få styre alt fra mindre jobber til store og kompliserte prosjekter, og planleggingen vil sette store krav til deg som anleggsleder. Du vil få solid støtte fra prosjektorganisasjonen vår, men du må ta imot utfordringen med at du er kaptein på skuta!

En driftsleder sine oppgaver vil først og fremst være å planlegge og tilrettelegge for den daglige og ukentlige fremdriften på prosjektet blant våre dyktige håndverkere. Du har ansvar for daglig drift og koordinering av byggeplass sammen med anleggsleder. Du skal holde oversikt over og kontrollere at aktivitetene utføres i riktig rekkefølge, og at de blir gjennomført på en sikker måte. Ingen dager er like, og det er derfor viktig med god planlegging. I dette arbeidet inngår også å holde oversikt over og bestille materiale og utstyr i samarbeid med bas. Mindre personaloppgaver som å ta imot og godkjenne timelister er også en del av jobben.

Kvalifikasjoner

Vi ser helst at våre anleggsledere har utdanning som ingeniør eller sivilingeniør innenfor byggfaget og god erfaring. Fagbrev og/eller teknisk fagskole innen byggfag i kombinasjon med lang erfaring kan kompensere for utdanning. Erfaring med økonomistyring og kalkulasjon av prosjekter, og resultat- og lederansvar i større byggeprosjekt vil telle mye.

Som driftsleder må du ha fagbrev og arbeidserfaring i betong- eller tømrerfaget, og gjerne teknisk utdanning innen bygg i tillegg. Er du nyutdannet må du gjerne søke, men som driftsleder er det en fordel med noe arbeidserfaring slik at du kjenner faget godt. Har du vært ute en vinternatt før tror vi du står bedre rustet i jobben.

Personlige egenskaper

Som anleggsleder er det viktig at du er initiativrik og handlekraftig – i Veidekke får du ansvar om du tar ansvar. Gode idéer, godt samspill og involvering er sentralt hos oss. Det vil du raskt legge merke til. Du er opptatt av gode økonomiske resultater og kvalitet i gjennomføringen av prosjekt. HMS er en selvsagt del av arbeidshverdagen din – vi tar ikke snarveier. Som leder har du skjønt at den beste måten å løse problemer på er ved å samarbeide med andre. Du har mange gode ideer og løsninger, men de blir ofte bedre når du involverer andre i prosessen. Du må være genuint interessert i bygg- og anleggsprosjekter og du må simpelthen elske å skape fremragende byggverk. Og du må like å omgås mange mennesker – hele tiden. Vi ser kort og godt etter deg som evner å se det totale bildet og som alltid finner den beste veien fremover.

Som driftsleder kan du til tider oppleve å befinne deg mellom barken og veden. Derfor er gode kommunikasjonsevner, og evne til å takle konflikter og uenigheter essensielt. Vi ser etter en driftsleder som er flink til å lytte, er omgjengelig og en god lagspiller. Vi ønsker at du er faglig sterk og har god kunnskap om bransjen, og har interesse for effektiv produksjon og utvikling av verktøy og metoder. Du er oppdatert på ulike regelverk og forskrifter. Er du opptatt av å involvere dine kolleger i arbeidet og setter pris på godt samspill vil du passe godt inn hos oss. For i Veidekke bruker vi alles kompetanse til å gjøre hverandre gode.

Vi tilbyr

I Veidekke blir du en del av en bedrift som er uformell i sin omgangstone og som har et positivt arbeidsmiljø. Vi gjennomfører mange ulike prosjekter i året, noe som gjør at du vil få gode muligheter til å ta i bruk kompetansen din i varierte prosjekter. Du blir en del av et team som både har det gøy på jobben og har høy prestasjonsevne. Vi vet at sterke fagmiljøer gir nøkkelkompetanse som vi er avhengige av. I vår verden er den beste skolen praktisk erfaring i våre prosjekter. Det er her man også lærer mest og best – i samspill med alle aktørene som bidrar inn i et prosjekt.

Savner du å sitte på skolebenken for å lære noe nytt derimot, er det mange kurs å velge mellom hos vår egen Veidekkeskole. Vi er et stort skandinavisk selskap hvor det er gode muligheter for å tre inn i andre roller etter behov. I Veidekke har vi også gode pensjons- og forsikringsordninger, og du vil sammen med alle andre kolleger få mulighet til å eie egen bedrift. I dag eier vi ca 15 % av verdiene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Kontaktperson

Rune Eikrem

Avdelingsleder

Telefon 913 40 509

Søk stilling

Vis flere stillinger: