Ammerud Stasjon

Illustrasjon: Fredensborg BoligIllustrasjon: Fredensborg BoligIllustrasjon: Fredensborg BoligFoto: Mats Bakken / PeabIllustrasjon: Fredensborg BoligFoto: Mats Bakken / PeabFoto: Mats Bakken / PeabFoto: Mats Bakken / PeabFoto: Mats Bakken / PeabIllustrasjon: Fredensborg BoligIllustrasjon: Fredensborg BoligIllustrasjon: Fredensborg BoligIllustrasjon: Fredensborg BoligIllustrasjon: Fredensborg BoligFoto: Mats Bakken / Peab
SwecoArchitects

SwecoArchitects

Consisu

Consisu

Con-Formlogo

Con-Formlogo

Tiveta

Tiveta

Østriv

Østriv

MurPussFlisekspert

MurPussFlisekspert

HTHlogo

HTHlogo

GBS

GBS

MrFug

MrFug

Høsten 2021 startet Peab med oppføringen av boligprosjektet Ammerud Stasjon.

Fakta

Sted: Ammerud i Oslo

Prosjekttype: Bolig og noe næring

Byggherre: Mølleveien 2 AS, et selskap under Fredensborg Bolig

Totalentreprise: Peab Bygg

Kontraktsum eks. mva.: 180 millioner kroner

Arkitekt: Sweco Architects

Landskapsarkitekt: Dronninga

Rådgivere: SHA KP/KU: Consea l RIB: Consisu l RIG: Dr.Techn. Olav Olsen l RIBr: WSP l RIA: Rambøll l RIE: Installatøren l RIV: Loe VVS Prosjekt l RIVA: Asplan Viak

Underentreprenører og leverandører: Arborist: Buskmenn l VA-, grunn- og utomhusarbeider: Morten Gultvedt Entreprenør l Riving: Øst-Riv l Prefab: Con-Form l Tømrer: Tiveta l Betongarbeider: Entreprenørbygg, LP-Bygg l Fundamentering: Seierstad Pelemaskiner l Heis: Orona l Oppmåling: Asker Oppmåling l Kjøkken: HTH l Elektro: Installatøren l Rørlegger: Vangsøy Rørteknikk l Ventilasjon: Solland l Maler: AE Bygg og Maler l Gulvarbeider: Gulventreprenøren l Flisarbeider: MPF Entreprenør l Parkett: Parkettpartner l Vinduer: Norgesvinduet l Lås og beslag: Lexow l Taktekking: Jørnsen Tak l Himlinger: Modul-vegger l Blikkenslager: Storo Blikkenslagerverksted l Sedum: Bergknapp l Solskjerming: Solskjermingsgruppen l Metallarbeider: GBS l Brannsikring: Albanor l Glass/alu: Sagstuen l Stillas: MB Stillas l Byggevarer: Optimera l Kraner: Kranor l Maskiner og utstyr: Cramo l Fuging: Mr. Fug

Klikk her for å se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Peab har hatt totalentreprisen for byggherren Mølleveien 2, som ligger under Fredensborg Bolig. Prosjektet på Ammerud nord i Oslo er blitt iøynefallende med en miks av ulike fasader. Boligkomplekset har også noen næringslokaler i første etasje.

– De to byggene, som til sammen har 59 leiligheter, er fundamentert med peler til fjell. Fasadene har en blanding av tegl og treverk, sier prosjektleder Sølve Skeie i Peab til Byggeindustrien.

– Lite etterarbeid

Han forteller at det har vært noen utfordringer med enkelte leveranser på grunn av krigen i Ukraina, samt en galopperende prisstigning, særlig på energisiden.

– Selve prosjektet har ikke vært spesielt krevende, og vi har levert til avtalt tid med forventet kvalitet. Det har vært lite etterarbeid, og det er veldig positivt, sier Skeie.

Det leveres fjernvarme til komplekset, leilighetene blir oppvarmet med radiatorer, mens det er vannbåren gulvvarme i baderommene.

Leilighetene, som varierer i størrelse mellom 50 og 110 kvadratmeter, har foruten påkostede fasader en god standard. Begge blokkene har store, felles takterrasser. I parkeringskjelleren er det 31 p-plasser.

– Det har vært et godt og konstruktivt samarbeid med samtlige involverte i prosjektet, sier Skeie.

– Har oppnådd målsettingen

Prosjektsjef i Fredensborg Bolig, Tony Stabu, sier at Ammerud Stasjon er blitt et svært bra boligkompleks.

– Vi har oppnådd målsettingen vi satte oss med dette prosjektet. Foruten flotte fasader og leiligheter med god standard, har det blitt et flott utomhus område for beboerne. Det var noen utfordringer med høyder på terrenget som vender mot Ammerudveien, men disse ble løst underveis i prosjektet, sier Stabu til Byggeindustrien.

Honnør til Peab for vel utført arbeid

– Peab har vært en veldig bra entreprenør å jobbe med. Tross et krevende marked, så har vi solgt 54 av 59 leiligheter. Det har generelt vært stor interesse for prosjektet, men det er fortsatt igjen enkelte fireroms leiligheter, sier Stabu, og legger til:

– Ammerud Stasjon ligger utmerket til rett ved Lillomarka og flotte turmuligheter. I tillegg har beboerne nærheten til T-banestasjonen, noe som gjør prosjektet svært attraktivt.

– Åpen utsikt over Groruddalen

Seniorarkitekt i Sweco Architects, Bettina Schubert, skriver i en e-post til Byggeindustrien at det er lagt stor vekt på å skape boliger med mye lys og utsyn til omliggende landskapsrom.

– Tomten er godt eksponert, og boligene får åpen utsikt over Groruddalen.

Prosjektet har 59 leiligheter i variert størrelse og et næringslokale på rundt 800 kvadratmeter mot Ammerudveien.

Tomten har en utfordring med støy fra T-bane og fra Trondheimsveien i sør og Ammerudveien i nord. Det gjøres arkitektoniske grep for å skjerme boligene for støy og skape en stille side mot et grønt felles gårdsrom mellom boligblokkene i Ammerudveien nummer 23 og nummer25, skriver Schubert.

Fasadene er varierte og består i hovedsak av en kombinasjon av lys teglstein, brun trekledning og antrasittgrå rekkverk i aluminium og glass.

– Teglsteinen, som er benyttet er Wienerberger Marciale. Denne har en sandfarge med fargeinnslag. Balkong- og svalgangsrekkverk er delt opp i et tett bunnfelt i aluminiumskledning og et transparent glassfelt i toppen.

Vinduskarmer og profiler for glassfelt i trappehus og næringslokalet, er utført i den samme antrasittgråe fargen. Det er felles takterrasser over næringslokalet i 1. etasje, samt på begge boligblokker. I tillegg er det etablert felles hage på terreng mot sør, skriver Schubert.


Flere prosjekter