Ill. Familjebostäder
Ill. Familjebostäder

AF-selskap bygger nye boliger i sørlige Stockholm

AF Gruppens datterselskap HMB har inngått avtale om å bygge 64 nye leiligheter som del av femte etappe i et boligprosjekt for Familjebostäder utenfor Stockholm.

Når denne etappen er fullført, vil HMB ha bygget totalt 600 leiligheter for Familjebostäder på Drevvikshöjden.

Kontrakten har en verdi på 148 millioner svenske kroner, eksklusive merverdiavgift. Planlagt innflytting er 2024. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise.

- Vi setter stor pris på samarbeidet med Familjebostäder og er glade for å kunne bidra til å bygge nye boliger i Stockholmsområdet. Drevvikshöjden vil være et viktig tilskudd for å forsterke boligtilbudet, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige i en pressemelding.

Familjebostäders nye boligområde Drevvikshöjden ligger mellom Farsta og Sköndal i sørlige Stockholm. Når prosjektet er gjennomført vil området bestå at totalt 600 leieleiligheter, førskoler og andre lokaler. HMB Construction startet utbyggingen av Drevvikshöjden-prosjektet i 2017. Design, prosjektering og avrop har skjedd i etapper. Eiendommene er designet for lavt energiforbruk fra solceller, bergvarme og fjernvarme. Hele Drevvikshöjden er prosjekteres i henhold til Miljöbyggnad Silver.