Findable har funnet tre nye investorer som blir med på start-up-laget. Foto: Findable
Findable har funnet tre nye investorer som blir med på start-up-laget. Foto: Findable

AF- og OBOS-selskap investerer i norsk start up

Construct Venture, som er eid av OBOS og AF Gruppen, er ett av tre selskaper som investerer i oppstartsselskapet Findable.

Oppstartsselskapet Findable har utviklet en skybasert tjeneste som bruker kunstig intelligens for å lese og automatisk sortere FDV-bygningsdokumentasjon (Forvaltning, Drift og Vedlikehold). Ifølge Findable er formålet å automatisere og effektivisere denne prosessen betydelig.

– Enkelt forklart så bruker vi tilsvarende teknologi som automatisk sorterer fotoalbum basert på ansiktsgjenkjenning. Vi bruker den på dokumenter istedenfor ansikter. Slik kan vi automatisere arbeidet. Systemet vårt leser flere språk, og tilnærmer seg dokumenter slik vi mennesker gjør det: Vi kan se hva som er overskriften, eventuelle bilder og tegninger, og konkluderer raskt med hva dokumentet viser, sier Findable-sjef Fredrik H. Wisløff i en pressemelding.

Nå har selskapet fått med seg nye investorer på laget. Construct Venture er én av tre investorer som nå skyter kapital inn i norske Findable. Construct Venture er en felles satsing innen bygg og anlegg eid av AF og OBOS.

Med på laget får Findable også Kompas Venture Capital og Malling & Co Venture. Til sammen går de tre investorene inn med 20 millioner kroner.

– Utfordringen med bygningsdokumentasjon fremstår i dag som et irritasjonsmoment som det brukes mye tid på. Her er Findable et bidrag til å redusere kostnader og ressursbruk, samt ruste bygg og anleggsbransjen til å levere bedre til byggherre. Det er en problemstilling få aktører har tatt tak i, og som vi ser et stort potensial i, sier Jan Fossgård, direktør i Construct Venture i meldingen.

Findable-sjef Wisløff er strålende fornøyd med å få med seg de tre investorene på laget.

– Vi har nå fått med oss det perfekte laget med investorer for å bygge videre og skalere opp. Norges ledende aktører innen byggenæringen, forvaltning og en betydelig internasjonal aktør som åpner dører til kunder i andre land. Vi ser nå muligheten til å bygge noe stort og meningsfullt som løser et reelt problem og vil ha en positiv effekt på bærekraft, sier Fredrik H. Wisløff.