Administrerende direktør

Nordic Door AS er Norges største produsent av klassifiserte innerdører (brann, lyd mm) med en omsetning på ca. 350 MNOK i 2019 og 160 ansatte. Bedriften har produksjon og hovedkontor i Lyngdal i Vest-Agder, samt komponentproduksjon i Litauen og deleierskap i Nordic Dörrfabrik AB i Sverige. I tillegg til produksjon driver Nordic Door egen grossistvirksomhet der også tradede dører inngår. Hovedmarkedene er Norge, Sverige og Danmark. Nordic Door har landsdekkende salgsapparat og egen salgsorganisasjon i Danmark.

Det er gjort betydelig forbedringsarbeid i produksjonen de siste årene. I en utfordrende make-to-order-produksjon er det blitt gjennomført mange vellykkede lean-tiltak.

Bedriften eies 83% av LTL Gruppen og 17% av Gilje Trevare AS. LTL Gruppen er en stor aktør innen byggebransjen på Sørlandet med eierinteresser i flere handels-, produksjons- og eiendomsselskaper.

Firma Nordic Door
FylkeAgder
StedLyngdal
Søknadsfrist25.02.2020

Til å lede selskapet med hovedkontor i Lyngdal søkes:

Administrerende Direktør

Nordic Door har klare vekstambisjoner, både relatert til topplinje og lønnsomhet. Prosjektmarkedet for klassifiserte dører er det viktigste segmentet. Markedet betjenes gjennom salg til byggevarehandelen/forhandlere, entreprenører og direkte til industrikunder.

Selskapet har som mål å bli en totalleverandør med et komplett varesortiment, høy kompetanse, servicegrad og leveringskvalitet. I tillegg til egenproduksjon søker man samarbeid med partnere og produsenter av kompletterende produkter. Oppgradering av maskinpark og generell effektivisering og digitalisering av virksomheten inngår som et viktig element i selskapets strategi.

Som administrerende direktør får du ansvaret for å lede og videreutvikle organisasjonen og virksomheten i tråd med vedtatt strategi og handlingsplaner.

Styret ønsker en leder med kommersiell, strategisk og markedsmessig kompetansetyngde. Ledererfaring fra tilsvarende virksomhet i forhold til størrelse og kompleksitet vil vektlegges. Bakgrunn fra industri- eller handelsvirksomheter er mest sannsynlig, gjerne relatert til byggebransjen. Dyktige ledere med annen bransjeprofil vil også bli vurdert. Vi stiller krav til høyere utdanning innen økonomi/markedsføring, tekniske fag eller tilsvarende.

Selskapet og stillingen byr på utfordringer og spennende muligheter. Personlige egenskaper og solid lederkompetanse blir viktig. Du fremstår som ambisiøs, har idéer, tar initiativ og viser god gjennomføringsevne. Du er god på å lede gjennom andre, fremstår tillitsskapende, trygg og med høy integritet.

For ytterligere informasjon om stillingen kan du kontakte vår rådgiver Rolf Kåre Nilsen i BackerSkeie, telefon 901 00 077.

Søk stilling

Vis flere stillinger: