Adda Byggkjemi satser med Botament

Adda Byggkjemi AS representerer nå den tyske leverandøren Botament i Norge.

– Deres produktsystem Terrachamp løser de kjente problemene med flis og stein på balkonger og terrasser, kalkutfelling og frostsprengning. Det unike ved systemet er at det ikke inneholder kalk eller sement i tillegg til at det er diffusjonsåpent, og derved unngår man problemene, sier Håvard Tveit, adm. dir. i Adda Byggkjemi AS.

– Med systemet kan man for eksempel legge sorte 60x60 fliser utendørs, risikofritt, sier han. I tillegg til Terrachamp har de flere andre gode produkter for proffene.

– Dette systemet vil øke markedet for balkonger og terrasser med flis/ stein. Vi vet at mange flisleggere kvier seg for å flislegge terrasser, fordi de er usikre på om de kjente problemene vil dukke opp. Med denne løsningen har man det grunnlaget man trenger, fremholder han.

Tveit peker på at de har valgt ut et knippe av Botament-

Dette er problemene man ønsker å unngå.

produkter til det norske markedet i starten.

– Vi fokuserer først på de mest unike produktene. I tillegg til Terrachamp har vi veldig stor tro på det de som har testet det sier er den beste epoxyfugemassen på markedet, EF 500, sier Tveit videre.

Adda Byggkjemi AS arrangerte nylig en presentasjon av sitt nye terrasse- og balkongkonsept hos Bella fliser og interiør as i Lier, med vel 20 fremmøtte flisleggere.

Arne Nesje, som er teknisk sjef i Byggkeramikkforeningen startet med et foredrag med tittelen ”Flislegging utendørs i norsk klima – risikosport eller varige løsninger?” der han påpekte de problemene man kjenner til med frostsprengning og kalkutsalg.

Oliver Wowra, som er teknisk direktør i Botament , holdt et foredrag der han presenterte dette Terrachamp-konseptet.

– Systemet er i salg over hele Europa, og fungerer like greit om man legger det i norsk temperatur eller i steikende sol. I tillegg tåler det frost og varme etter legging på et helt annet nivå enn de tradisjonelle materialene, sier dr. Oliver Wowra i en melding fra selskapet.