Foto: LGMG
Foto: LGMG

Ådalen Truck klare med rettbomlifter med litiumbatterier

Nylig ankom de første LGMG rettbomliftene med litiumbatterier Norge.

– Vi har gledet oss veldig til å teste disse i markedet. De første ble utplassert hos strategiske samarbeidspartnere, liftutleiere i oktober 2022, og erfaringene frem til nå er at rettbommene fra LGMG holder en svært høy kvalitet, er solide og brukervennlige, sier Jan Erik Parr, salgs- og markedssjef lift i Ådalen Truck i en pressemelding.

Han forteller at LGMG bomlifter kommer med universelle hovedkomponenter og kraftige litiumbatterier.

– LGMG er et søsterselskap av Volvo og Sandvik, dette er en styrke i produktutviklingen. Hver lift er sprayet med elektroforetisk lakk for å sikre høy korrosjonsbestandighet. Dette gjøres også innvendig for å forhindre usynlige rustskader. De fire litiumdrevne bomliftene som lanseres denne gangen, er alle modeller med høy kapasitet, 450 kg (begrenset) og 300 kg (ubegrenset). Hver bomlift er utstyrt med en trippel inngangsport og stor arbeidskurv på 2,44 meter som standard. Kurven har plass til opptil tre personer med arbeidsverktøy. Liftene har avanserte systemer på plass for rask feilsøking og enklere betjening. Dette bidrar til å sikre høy driftssikkerhet og holde nedetiden på et minimum, utdyper Parr.

Parr viser til at maskinene har heloscillerende drivaksel som tilpasser seg terrenget.

– I tillegg er det en lås på drivakselen som sikrer godt grep ved kjøring i vått og mykt terreng, sier han.

– Det er gode ​​lademuligheter, med valgfri 230V eller 400V tilkobling. Det er utviklet flere lademoduser, inkludert mulighet for hurtiglading med forvarming ved kaldt vær. Batteriene har meget god kapasitet og kan dekke behovet til 2-3 dagers arbeid på full opplading, mener Parr.

I løpet av sommeren 2023 kommer også LGMG med en serie elektriske terrengsakser i arbeidshøydene 12,15 og 18 meter.