Foto: Steg Entreprenør
Foto: Steg Entreprenør

Aarsleff-konsernet tar kontrollen i Steg Entreprenør

Det danske konsernet Per Aarsleff AS kjøper 51 prosent av Steg Entreprenør AS.

- Vi er overbevist om at de nye eierne vil bidra til å styrke vårt selskap i en hverdag med stadig tøffere konkurranse og økende offentlige krav. Aarsleff er en sterk merkevare i Europa, og ligger helt i front både når det gjelder forskning og utvikling innen bygg og anlegg. Vi mener dette vil være med å trygge arbeidsplassene og gi oss muligheter for å bli markedsledende i vår bransje, sier daglig leder i Steg Entreprenør, Nils Kristian Skretteberg, i en pressemelding.

Entreprenør AS har samarbeidet om en rekke NoDig prosjekter med det Aarsleff-eide Østergaard AS.

- Våre kunder vil møte et selskap med en enda større verktøykasse enn i dag, fordi vi nå får tilgang til større ressurser, støttefunksjoner og flere fagområder. Vi ser også at det kan gi økte synergieffekter med de øvrige norske datterselskapene i Aarsleff, sier styreleder Kristian Sandum i meldingen.

Avdelingsdirektør i Aarsleff Ground Engineering, Stig Weis, sier i meldingen at oppkjøpet er en langsiktig strategi der de vil bidra til en positiv utvikling spesielt innen NoDig-markedet i Norge.

Steg Entreprenør vil fortsette sin aktivitet under eget navn og med sin nåværende ledelse. De har hovedkontor på Geithus i Modum kommune, og omsatte for drøyt 125 millioner kroner i fjor. De har 42 ansatte.