Foto: Nordic CraneFoto: Nordic CraneFoto: Nordic CraneFoto: Nordic CraneFoto: Nordic CraneFoto: Nordic Crane

80 Nordic Crane-ansatte gjennomførte glattkjøringskurs

Omtrent 80 medarbeidere i Nordic Crane gjennomførte glattkjøringskurs med mobilkran, kranbil og vogntog over en langhelg i desember.

Det skriver Nordic Crane i en pressemelding.

Glattkjøringskuret ble gjennomført i samarbeid med Vålerbanen i Solør, Gjensidige forsikring og NAF, og kurset var, ifølge pressemeldingen tilrettelagt for førere av mobilkraner, kranbiler og vogntog. Nordic Crane stilte med tre fire- og femakslede mobilkraner utstyrt med ulike dekktyper, for å teste ut ulike kombinasjoner og kvaliteter. NAF stilte lastebiler, hengere og semitrailere til disposisjon.

Innimellom praktiske øvelser ble erfaringer diskutert i plenum, under ledelse av NAFs instruktører. Mest diskusjon og størst engasjement ble det rundt dekkvalg på mobilkraner i tillegg til viktigheten av å legge på kjetting til riktig tid, skriver Nordic Crane.

– Uttrykket «øvelse gjør mester» skal jeg avstå fra å benytte, men jeg er overbevist om at denne type trening er med på å øke både kunnskap og bevissthet, og bidrar til å gjøre ferdsel på glatt føre sikrere, sier daglig leder Eirik Kynningsrud i pressemeldingen.