Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

60 personer evakuert fra tunnel i Bergen etter bussbrann - fem personer skadd

Fem personer er skadd etter at det torsdag kveld brøt ut brann i en buss i Munkebotntunnelen i Bergen. Tunnelen er blitt evakuert og stengt.

– Hele tunnelen er røyklagt. Det er en buss som har tatt fyr. Det kommer røyk fra bussen, sier et vitne på stedet til Bergens Tidende.

Én person blir behandlet på stedet, én er fraktet til Haukeland sykehus mens tre personer er sendt til legevakt i henholdsvis Åsane og Bergen.

– Det var totalt tre busser og en rekke personbiler i tunnelen da det begynte å brenne i en rutebuss fra Tide. Vitner observerte åpne flammer under bussen og mye røyk, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Alle de fem skadde var ved bevissthet når de ble tatt under behandling. Totalt ble 60 personer evakuert fra tunnelen. Alle har sannsynligvis fått røykskader, men politiet kan ikke bekrefte dette.

– Vi har gått gjennom tunnelen og forvisset oss om at det ikke er noen personer igjen der. Tungberger er bestilt for å fjerne bussen, som nå står utenfor tunnelen, sier Rebnord.

Bussen vil bli tauet inn til tekniske undersøkelser for om mulig kunne fastslå hva som var årsak til flammene og røykutviklingen.

Hendelsen førte til store forsinkelser i trafikken like nord for Bergen sentrum ettersom både Munkebotstunnelen og Fløyfjellstunnelen ble stengt.

– Det har vært til dels store trafikale problemer, spesielt i Bergen sentrum etter stengningen, men Fløyfjellstunnelen er åpnet i begge retninger, og Munkebotstunnelen vil også bli åpnet etterhvert, sier Rebnord.

Ifølge Vegtrafikksentralen Vest på Twitter ble Munkebotstunnelen åpnet igjen litt før klokken 19.30. Den kan bli stengt på kort varsel ettersom entreprenør skal sjekke tunnelen etter brannen.