54 evakuert i ny Bjølsen-brann

Mandag kveld begynte det å brenne i taket på en boligblokk på Bjølsen i Oslo. Brannmannskapene fikk kontroll over flammene etter en times tid.

Alle de 54 personene som var i blokka da brannen brøt ut, ble evakuert. Fem av dem fikk tilsyn av ambulansepersonell på stedet, men var uskadd.

– Vi fikk melding klokka 20.08 om at det sto flammer opp fra taket på blokka, sier operasjonsleder Reidun Lilleås i Oslo politidistrikt til NTB.

Blokka er på åtte etasjer i betong, men på toppen er det bygd på en etasje med loftsboder i tre, og det var der brannen oppsto.

To branner
Gården har adresse Stavangergata 25, like ved bygården med adresse Bergensgata 9 der politiet fikk melding om brann klokka 13.49. Også der startet brannen i loftsetasjen.

– Vi registrerer at begge brannene har oppstått i loftsetasjene i to gårder som ligger like ved hverandre, men vi vil ikke spekulere på om det er noen sammenheng mellom brannene. Brannetterforskningen vil eventuelt vise det, sier Lilleås.

Kontroll
Ved 21-tiden hadde brannvesenet kontroll over ilden. De nærmeste leilighetene til brannstedet ble undersøkt for at man skulle være sikre på at det ikke oppholdt seg noen der.

Det pågikk mandag kveld etterslokking på stedet.

Brannvesenet sendte seks biler og 15 til 20 mann til stedet. Årsaken til brannen er ikke kjent.