Foto: Profier

400 leiligheter solgt på Workinntoppen i Tromsø

Enkelte hevet øyenbrynene når Barlindhaug Eiendom og Profier klinket til og kjøpte det store steinbruddet inntil Workinnmarka for rekordsummen 230 millioner kroner i 2014. Rett etter kjøpet gjøv de løs på Tromsøs største boligprosjekt noensinne. 

- Salg av leilighet nummer 400 ble gjort i helgen, ikke dårlig til å skje i en by med drøyt 70.000 innbyggere, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier. 

Han forteller at det ikke manglet på advarsler fra andre boligaktører før de kjøpte den store eiendommen.

- Jeg er mektig imponert over tromsømarkedets evne til å absorbere et stort antall leiligheter, bare kvalitet og beliggenhet er den beste, fortsetter han. Leilighetene som er solgt representerer en omsetningsverdi på nærmere 1,8 milliarder kroner, og innen prosjektet er ferdig utbygget vil total prosjektverdi overstige 2,2 milliarder, fortsetter han.

- Det mangler ikke på boligprosjekter i Tromsø, og konkurransen er hard, tilføyer Aage Fossum, viseadministrerende direktør i Consto Holding AS.

- For oss har samarbeidet med Profier alltid vært en god match. Vår lokale kompetanse og gjennomføringsevne kombinert med markeds- og prosjektoppfølging fra våre venner i Profier AS gir fin flyt både i salg og på byggeplass. Faktisk har vi på Workinntoppen satt en nesten uslåelig rekord: ett av byggetrinnene ble igangsatt i januar og ferdigstilt i desember samme år, en byggetid på under 11 måneder har vi aldri vært i nærheten av. Da skal salg og boligproduksjon virkelig ha god kontroll, sier Fossum i en pressemelding.

- Vi samarbeider også med Profier i Oslo-regionen, hvor vi i fellesskap akkurat har ferdigstilt med enn 225 boliger på Jessheim, hvor alt er solgt og overtatt i henhold til plan og budsjett. Vi regner med at vi finner glede av partnerskapet fremover også, når riktig prosjekt dukker opp, avslutter Aage Fossum.