Olav Eidsten Bjørnå (fra venstre), Stian Pettersen, Andreas Iden, Per Christian Wibe Due og Mikkel Munthe-Kaas. Foto: Skanska
Olav Eidsten Bjørnå (fra venstre), Stian Pettersen, Andreas Iden, Per Christian Wibe Due og Mikkel Munthe-Kaas. Foto: Skanska

275 stafettlag fra byggenæringen bidro til millionrekord for Kreftforeningen

Byggenæringen stilte med hele 275 lag som løp til inntekt for Kreftforeningen i årets Holmenkollstafett. Det endte med ny innsamlingsrekord, og pokal til de aller raskeste løperne, som i år kom fra Skanska.

Det skriver Skanska i en pressemelding.

Byggenæringen stilte sterkt i årets Holmenkollstafett, og bidro samtidig med å sette innsamlingsrekord for Kreftforeningen. Onsdag kunne Kreftforeningen overrekke vinnerpokal for bransjeklassen Byggebransjen for Kreftforeningen til Skanska.

Kreftforeningen setter hvert år opp en egen pulje for byggenæringen hvor hvert lag som melder seg på, bidrar med 3.000 kroner i tillegg til startkontingenten.

Skanska, AF, Veidekke og Backe stilte i år med til sammen 74 lag, og var dermed de fire største entreprenørvirksomhetene i puljene fra byggenæringen. Dermed bidro de fire selskapene alene med 222.000 kroner til Kreftforeningens arbeid, skriver Skanska.

Totalt fikk Kreftforeningen fikk inn over én million kroner gjennom årets Holmenkollstafett. Det er ny rekord.

– Dette er med på å finansiere en kreftforskers arbeider i over et helt år og kan hjelpe oss å oppnå enormt store resultater. For oss er det denne kombinasjonen av fysisk aktivitet, fellesskap og viktig inntekt til Kreftforeningen som gjør denne dagen så unik, sa partneransvarlig i Kreftforeningen, Mikkel Munthe-Kaas, da han overrakte pokalen til Skanska.
Norconsult, Sweco, Veidekke, Vedal og Backe Stor-Oslo var de selskapene som knivet i toppen av byggenæringens bransjeklasse.

Andreas Iden hadde ansvaret for årets vinnerlag fra Skanska, som løp inn på 58:02.

Med hele 325 løpere stilte Skanska og datterselskaper med flere deltakere i Holmenkollstafetten enn noen gang, skriver Skanska. Antallet har økt med 80 deltakere årlig de siste to årene, noe som betyr at Holmenkollstafetten nå er det største frivillige arrangementet i Skanska.