Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

20-åring omkom: Politiet har startet etterforskning av gravemaskin-ulykken

Politiet i Nordland har iverksatt etterforskning av dødsulykken i Mo i Rana lørdag. Kristoffer Lindstrøm Westerfjell (20) mistet livet da gravemaskinen han satt i ble påkjørt av et godstog.
 

Kristoffer Lindstrøm Westerfjell

– Etterforskningen vil kartlegge hva som skjedde og hva som forårsaket ulykken. Dernest vil politiet ta stilling til om det er straffbare forhold tilknyttet dette. Vi foretar åstedsundersøkelser, tekniske undersøkelser og vitneavhør, sier Linda Rømma, politiinspektør i Nordland politidistrikt, i en pressemelding.

– Politiet samarbeider med både Arbeidstilsynet og Havarikommisjonen i dette arbeidet og vi har en dialog med støtteapparatet rundt de pårørende, legger hun til.

Ulykken skjedde ved Storforshei i Rana lørdag ettermiddag.

Westerfjell kom fra Namsskogan. I samråd med familien gikk kommunen søndag ut med navn og bilde av den avdøde 20-åringen.

– Familien har opplevd alle familiers mareritt og er i bunnløs sorg. Dette er så uendelig trist, det er brutalt og så meningsløst. I et lite lokalsamfunn som Namsskogan er vi alle tungt berørte, skrev kommunen på sine facebooksider.