Ine Elisabeth Bergås mottar el-sykkel fra Stig Bech

2.424 deltok på byggenæringens største kurs

I julen lanserte Bygg21 kurset «Reisen til Byggestjernen» for bygg- og eiendomsnæringen. Til sammen deltok 2.424 personer i det som ble bransjen største mikrokurs gjennom tidene. 

- Vi er strålende fornøyde med kurset, og har fått mange

Hva er Bygg21


- Bygg21 er et uavhengig forum, skapt for å realisere bygg- og eiendomsnæringens potensial for produktivitet og bærekraft. Målet er 20% lavere kostnadsnivå innen 2020 og økt bærekraft i alle nye bygg.

- Bygg21 har sitt mandat fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og jobber for og med bygg- og eiendomsnæringens offentlige og private virksomheter og organisasjoner.

gode tilbakemeldinger. Deltakerne likte kombinasjonen av faglig innhold og det kjente julekalenderformatet, som spilte på både seriøsitet og humor, sier Sverre Tiltnes, leder for Bygg21.

Kamuflert som en julekalender ga Reisen til Byggestjernen en introduksjon av fasenormen «Neste Steg», en felles referanse for enhver byggeprosess sitt tidsforløp. Rammeverket som effektiviserer og reduserer misforståelser, og derfor en viktig del av Bygg21 sitt mål for en mer kostnadseffektiv og bærekraftig bygg- og eiendomsnæring.

-Nå er Bygg21 i gang for fullt maskineri, og vi gleder oss til å gi bransjen flere slike tiltak i tiden fremover, sier Tiltnes.

Midt i blinken

Mandag formiddag stod Stig Bech, nestleder for styret i Bygg21 og partner i advokatfirmaet BA-HR, klar for å overlevere hovedpremien i julekalenderen, en Ecoride Flexible el-sykkel ». Vinneren var interiørarkitekten Ine Elisabeth Bangås, som var strålende fornøyd

Hva er Neste Steg

- Neste Steg er et rammeverk som beskriver byggeprosessen over tid, i åtte steg fra start til avvikling. Hensikten med Neste Steg er å utvikle en felles referanse for steginndeling av byggeprosjekter, og slik skape et effektivt, felles språk for bransjen.

med julegaven fra Bygg21.

- Vi ser gode resultater av mikrokursene. Det kan godt tenkes at vi også senere kjører slike kurs. Målet er å engasjere resten av næringen i det forbedringsarbeidet vi jobber med for å redusere kostnadene i bransjen med 20% og samtidig øke bærekraften, sier Bech.

- Jeg har faktisk ønsket meg en el-sykkel kjempelenge, så premien kunne ikke passet bedre. Jeg bor i Drammen og det er veldig fint å sykle her, forteller en positiv Bangås.

Dessuten hjelper premien Bergås med en skrekkelig motbakke i hverdagen.

- Jeg bor oppe på Åssiden i Drammen. Fordelen er den flotte utsikten over byen, mens ulempen er at det er et slit å komme seg hjem på vanlig sykkel. Den siste etappen før jeg er hjemme er helt grusom, så nå er det ypperlig med en el-sykkel som kan dra meg oppover, ler Bangås.

Fin alternativ læreform

- For meg var dette den artigste kalenderen i julen, da det er gøy med litt faglig innhold. Temaet er relevant for yrket mitt, og det var slik jeg fant frem til kalenderen, sier Bangås.

Julekalenderen gav små læringspakker kamuflert i 24 luker. Hver dag fikk man presentert et nytt lærepunkt fra fasenormen «Neste Steg».

-Jeg synes det var et godt grep og fint med små lærepunkter. Jeg blir gjerne med på slike kurs igjen, og anbefaler andre å hive seg med, avslutter Bangås.