<p>Byggedagenes møteleder Chrstian Chramer hadde med sønnen Magnus (13) på jobb på åpningsdagen av Byggedagene. Foto: Svanhild Blakstad</p>Magnus og Christian Chramer besøker Moelven-stand før åpningen av Byggedagene 14. mars. Foto: Svanhild BlakstadUTSTILLERBESØK: En av oppgavene til ungdomsskoleeleven Magnus Chramer på Byggedagene er å kåre beste stand. Her avlegger han en av de 36 utstillerne et besøk. Foto: Svanhild BlakstadFar og sønn gjør de siste forberedelsene før Byggedagene åpnes. Foto: Svanhild BlakstadSiste forberedelser før scenedebuten. Foto: Svanhild BlakstadILDDÅP: Møteleder Christian Chramer inviterer sin sønn Magnus opp på scenen for å Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadHer har 13-årige Magnus Chramer nettopp introdusert BNL-sjef Jon Sandnes som første taler på Byggedagene. Foto: Svanhild Blakstad

13-årige Magnus Chramer er pappas jobbskygge på Byggedagene

Da BNL-sjef Jon Sandnes åpnet Byggedagene ble han introdusert av en ungdomsskoleeleven Magnus Chramer.

NHO-direktør Christian Chramer er møteleder for årets Byggedagene og har med sin yngste sønn Magnus på jobb på det som er byggenæringens viktigste møteplass.

Magnus er elev i 8. klasse ved Langnes ungdomsskole i Tromsø, og deltakelsen på Byggedagene er et ledd i skolens fagområde Utdanningsvalg (UDV).

Byggeindustrien fikk en rask prat med far og sønn like før åpning av Byggedagene, og Chramer junior var spent før han skulle opp på scenen og introdusere BNL-sjef Jon Sandnes som første taler.

- Jeg har jo aldri gjort dette før, men jeg gleder meg , sier Magnus Chramer spent.

I tillegg til at han skal følge faren gjennom arbeidsdagen, har han fått i oppdrag å kåre beste stand blant de 36 utstillerne. Et av de viktigste kriteriene for kåringen er hvor gode giveways de ulike firmaene har.

- Så langt leder Telenor, for der fikk jeg masse gigabytes, sier Magnus.

Christian Chramer, som pendler mellom Tromsø og Oslo, synes jeg det veldig kjekt å gi sønnen et innblikk i hans jobbhverdag.

- Det å være konferansier på Byggedagene er en typisk dag på jobben for meg. Barna mine har en oppfatning av jeg bare sitter på kontor i Oslo, men nå får jeg vist at jeg gjør mye mer enn det, blant annet å stå på en scene og snakke til mange hundre mennesker. Nå får også Magnus prøve seg på det, sier Chramer til Byggeindustrien.

Unge Chramer gjennomførte sin ilddåp fra scenen med glans og til stor applaus fra salen.

Bygg.no kommer tilbake med resultatet av Magnus Chramers uhøytidelige kåring av beste utstiller på Byggedagene.