<p></p><p>Hage.no's egen hageekspert Marit Næss Jørgensen er en av mange som tar imot publikum søndag 28. juni. Her fra hennes kolonihage i Sandefjord. Foto: Hageplanlegging.no</p>Dyrking av grønnsaker er i skuddet som aldri før. Bildet er fra kolonihagen til Marit Næss Jørgensen i Sandefjord. Foto: Hageplanlegging.no<p>En rekke hageeiere over hele landet tar imot kjente og ukjente i sine egne hager søndag 28. juni. Foto: Jens Fremming Anderssen</p>En rekke hageeiere over hele landet åpner portene for publikum på 1000 åpne hager. Foto: Jens Fremming AnderssenGRØNN BØLGE: Lykken kan gro i en pallekarm. I år har interessen for grønnsaksdyrking eksplodert, melder Hageselskapet. Foto: Jens Fremming Anderssen1000 ÅPNE HAGER: Bildet er fra kolonihagen til Marit Næss Jørgensen i Sandefjord. Foto: Hageplanlegging.no

1000 åpne hager: Hagefolket åpner hagene for alle

Søndag 28. juni er det nok en gang klart for 1000 åpne hager. Hagefolk over hele landet inviterer kjente og ukjente på besøk inn i hagen sin.

Spennende, grønt - og kanskje litt unorsk? Alle kan delta, og alle kan gå på besøk, ifølge Hageselskapet som står bak arrangementet.

I år er syvende gangen hageeiere landet over slår opp hageporten og byr kjente og ukjente inn til et hagebesøk.

Hageselskapet understreker at gjeldende smittevernregler blir overholdt med en meters avstand og kun 20 personer inne i en hage samtidig.

Her finner du søndagens hagevertskap 28. juni!

De fleste hager holder åpnet mellom klokken 12-17, og på menyen står hageglede, inspirasjon og erfaringsutveksling.

Hage.no's egen hageekspert Marit Næss Jørgensen har en kolonihageparsell i Sandefjord og er en av dem som åpner hagen sin for publikum på søndag.

- Vi ønsker å være med på å fremme interessen for hage i Norge. Dette er vår andre kolonihage, og vi har opparbeidet den helt fra scratch. Vi bidrar gjerne med tips, inspirasjon og en hageprat for de som stikker innom, sier Jørgensen - som sammen med sin mann Geir står bak hageprosjektet.

Grønn bølge - alle vil ha kjøkkenhage

Ifølge Hageselskapet ruller den grønne bølgen med uforminsket kraft over landet. I år er den ekstra tydelig, siden mange nordmenn kommer til å tilbringe sommerferien i hjemlandet. Hageselskapet kan fortelle om en stor tilstrømming og mange nye medlemmer.

Kjøkkenhagen er kommet til heder og verdighet igjen. Du finner den i hagen – i skjønn forening med prydblomster – på balkongen eller i en hageparsell.

Mellom boligblokker i landets byer prydes flate plener av pallekarmer med grønnsaker, bærbusker, kryddervekster – stelt av ivrige beboere. Folk bor tettere og tradisjonell hage er ikke en mulighet for alle. Balkonghagen er den nye hagen.

1000 åpne hager er ingen konkurranse i velholdt plen. Det grønne arrangementet omfatter både det vakre og staselige, det spiselige, samlemanien, hjemme-entreprenørprosjektene, vilter oppfinnsomhet, frodighet,  koselige hager – og en sunn porsjon ugress.