Plen som løper løpsk

Jeg har sett meg lei av gressplenen min som lever sitt eget liv. Hver sommer har den bredt seg opptil en meter inn i blomsterbedene mine. Har du noen gode ideer på hva jeg kan gjøre for å holde plenen på plass?

Hilsen Morten

Hei Morten

Skal si du har en viljesterk og frodig plen! For å stoppe gressplenen fra å vokse inn i bedet må du felle ned en kant som går dypere enn gressets røtter, dvs ca. 7-10 cm.

Du kan kjøpe et "kantbånd" av enten plast eller metall på hagesenteret. Dette banker man ned i bakken, slik av øvre kant av båndet ligger ca. 0,5 cm. over jorden. Man kan også gjøre det på en litt mer markert måte, ved å felle ned kantstein (stående) i bakken. Oversiden av kantsteinen bør da ligge i nivå med bakken, slik at man kan kjøre gressklipperhjulet over steinkanten og dermed slipper man å bruke kantklipper. Velger du å bruke stein, skal du ikke legge de rett på jord, men legge et tynt lag med maskingrus i bunnen før du legger steinen. Dette vil sørge for at væske vil dreneres bort og ikke bli til isklumper/tele, som vil skyve steiene opp av bakken og skape uorden om våren.

Ovenstående er egentlig de beste metodene. Jeg vet også at noen slår ned plank/bord i bakken, men disse råtner jo på sikt og er derfor ikke like hensiktsmessig.

Håper at en av disse løsningene kan rette på problemet ditt!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen