Ekstra uterom med markise

La ikke regn eller kjølige kvelder stoppe deg fra et hyggelig terrasseliv.

Med en terrassemarkise, infrarød varmeovn og moderne utelys kan du skape et tørt og behagelig innemiljø ute på din egen terrasse uansett vær eller temperatur. Selv i stekende sol vil en terrassemarkise gi deg en sval og hyggelig opplevelse.

Etter lange vintermåneder er det endelig tid for sol og sommer, og er det noe nordmenn vet å sette pris på er det å nyte sommermånedene så lenge temperaturen tillater det.

Fra å kun være en markise brukt til solavskjerming, har terrassemarkiser utviklet seg til å bli mer moderniserte og avanserte og er i dag med på å skape det ekstra uterommet.

- Vi ser at bruksmønsteret for terrassemarkiser har endret seg og mange velger å lage et uterom ved å la markisen stå ute fra april til oktober. Det nye er å montere en nedsenkbar perforert «rullgardin» som forankres med vindsikring til rekkverk eller gulv på terrassen. I tillegg kan man montere spottere med dimmere og varmovner som skaper et trivelig utemiljø selv etter solen har gått ned , sier Egil Aamodt, daglig leder hos Lunex/Markisemannen.

Fjernstyring og automatisering
Velg motoriserte markiser med fjernstyring og automatisering, det gjør at du selv kan styre markisene med fjernkontroll, eller la sol- og vindvakten ta seg av jobben når du er borte. Automatikken sørger for solskjerming og beskytter møblene dine mot solbleking mens du er på ferie.

Tåler regn og lett vind
Mange våte og kjølige dager har ofte satt en effektiv stopper for terrasseliv med grilling og utendørs hygge.

Det finnes flere hundre dukmønstre i acryl og polyester med høye krav til holdbarhet og funksjon, og dukene er spesielt utviklet for å tåle det nordiske klima. Ved å montere justerbare vindsikringsstag hindrer man markisen i å vippe ved lett vind, og sørger for at markisen blir enda mer stabil.

Vedlikehold av markise
Med enkelt vedlikehold beholder markisen sin farge og form i mange år. Du kan vaske markisen med en myk børste, lunket vann og oppvaskmiddel som for eksempel Zalo.