Drivhusdrømmere kan glede seg!

Går du rundt med en drøm om drivhus eller hagestue? På årets hagemesse blir det et større utvalg enn noen gang på drivhus og paviljonger, melder prosjektleder Marit Sagen i Hage 2013.

Hage.no har tatt en statussjekk med messegeneralen, som i disse dager tenker hage døgnet rundt – selv om vi er midt i januar og kuldegradene stadig kryper nedover gradestokken.

– Det er gledelig at vi hittil har fått med sju forskjellige utstillere innen drivhus- og paviljongsegmentet, sier Sagen.

Gartnerteknikk, I Gros Hage, Arnøy Engros, Sommerbutikken, tilboligen.no, Solfang og Paviljon Norge skal alle stille ut drivhus og paviljonger.

Hun forteller at den økende interesse for drivhus og dyrking blant hagefolket har resultert i at flere utstillere har funnet veien til messen, sammenlignet med fjoråret.

Årets utstillere representerer både tradisjonelle drivhus, klassiske drivhus i engelsk stil, minidrivhus, veggmonterte drivhus, hagestuer, paviljonger, terrassetak etc. Her vil med andre ord publikum kunne finne noe som passer både ut fra hagens størrelse og lommebok.

Solgte for en halv million
Gartnerteknikk, en av årets utstillere, opplevde meget stor interesse for sine produkter på fjorårets hagemesse.

– Vi solgte over ti drivhus under selve messen. For vårt firma er dette mye, ettersom vi ikke har lavprisdrivhus, sier daglig leder Geir Nagelsen i Gartnerteknikk.

Han anslår at hagemessen totalt resulterte i 20-30 solgte drivhus, og at dette i rene penger dreier som om nær 500 000 kroner.

– Vi hadde mye besøk alle dagene, og vi opplevde at folk kontaktet oss på forhånd og avtalte tid for møte på standen, sier Nagelsen, som naturlig nok har store forventninger til årets hagemesse.

Flere nye utstillere
Marit Sagen kan ellers rapportere om en rekke nye utstillere som ikke har vært med tidligere, og som har spennende produkter rettet mot hus og hage.

– En av nykommerne, Arnøy Engros, er en godtebutikk for alle som ser gleden i å dyrke selv. Her kan man kjøpe minidrivhus og alt man trenger for å sette i gang egen produksjon, enten i drivhus, egnet rom i huset eller på friland, sier Sagen.

Lek og park
Nytt av året er også en større satsning på lekeplass og park, hvor det blir bygget opp park- og lekearealer med utstyr i egen hall.

– Lekeplass- og parkleverandører har ikke hatt noen egen arena for sine produkter. Vi tror vanlige besøkende også vil sette pris på å se produkter som borettslag, stat og kommune kjøper inn, sier prosjektlederen.

Fagbesøkende inviteres derfor til messen torsdag 11 april og før ordinær åpningstid på fredag, opplyser Sagen.

Messemagasin
Også til Hage 2013 skal det gis ut et eget offisielt messemagasin. Dette produseres og utgis av hage.no/Byggeindustrien.

Her kan du lese tidligere artikler om drivhus fra hage.no:

Oppfyll drømmen om drivhus
Ny inspirasjonsbok om drivhus
Bygde drømmedrivhus av gamle vinduer

Dyrk i mørket med plantelys