Ny Oslotunnel må prioriteres

Så skjer det igjen. Det er brann i det elektriske anlegget i Oslotunnelen – og det betyr at all togtrafikk gjennom hovedstaden lammes. Det er ikke første gang at dette skjer – og det vil heller ikke bli den siste. Det haster mer enn noen gang å få en ny jernbanetunnel under byen slik at man har en reserveløsning.

Hver dag går det hundrevis av tog gjennom det eneste hullet som er bygget for togene som passerer hovedstaden. Skjer det noe i tunnelen er det bom stopp. Det har det vært siden søndag formiddag da det ble oppdaget brann i tunnelen. En ny tunnel er også helt avgjørende om man i fremtiden skal kunne ta unna den økte togtrafikken.

Vi forstår ikke hvorfor de ansvarlige myndighetene har vært så lunkne til dette prosjektet. Nå må alle ressurser settes inn slik at man får gjennomført de nødvendige utredninger og planer. Så må man parrallelt jobbe med å få finansiert prosjektet. Vi har ikke råd å utsette dette lenger.

Sist mandag ble det gjennomført betydelige endringer i ruteopplegget i kommunikasjonstrafikken i hovedstaden. En uke etterpå er det fullt kaos. Lite tyder på at trafikken kommer i gang gjennom tunnel før langt ut på mandag.

For togpassasjerene betyr dette mye plunder og heft. Mange får problemer med å rekke frem til arbeid, skole og til det man ellers har av planer.