Trær kan stanse kreftbygg

Så får vi nok en sak hvor miljøhensyn og bevaring av verdifull natur skaper trøbbel for et viktig samfunnsprosjekt – nemlig Cancer Cluster innovasjonspark i Oslo. Dette skal bli ledende i Europa når det gjelder å utvikle fremtidens kreftlegemidler.

Dette er et milliardprosjekt på 38 000 kvadratmeter ved Radiumhospitalet. Utbyggingen, som også inkluderer nye Ullern videregående, møter trøbbel i tolvte time. I form av trær.

Fylkesmannens miljøvernavdeling krever at utbygger må ta hensyn til hule eiker og kalklindeskog. En ny forskrift gjør at de nå klager på tillatelsen Oslo kommune har gitt, skriver Aftenposten.

Nå mener fylkesmiljøvernsjef Anne-Marie Vikla i følge avisen at man kan spare trær samtidig som man kan føre opp det nye bygget. Nå mener utbyggeren at man har tatt alle de hensyn man kan, men når man skal føre opp en så vidt stor bygning sier det seg selv at man må berøre natur. Oslopolitikerne har sagt ja, men en forskrift er en forskrift, og slike forskrifter skal selvsagt følges mener miljøvernmyndighetene.

Nå håper vi at alle som har ansvar i denne saken er sitt ansvar bevisst og at man finner en løsning slik at denne viktige utbyggingen ikke stanses.

Les mer i Aftenposten:

http://www.osloby.no/nyheter/Trar-kan-velte-gigantprosjekt-7068241.html