Person funnet død etter boligbrann i Bergen

En person er funnet omkommet etter en boligbrann i Åsane, nord i Bergen kommune. En kvinne på 59 år er fraktet til legevakten med mindre skader.

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt Ole Jakob Malmo forteller til NTB at kvinnen som er brakt til legevakten, ikke har bostedsadresse i boligen som brant.

– Politiet fikk meldingen 19.12 og vi fikk melding om at brannen var slukket 19.33. Leiligheten som brant ligger i en terrasseblokk, men det brant kun i denne ene leiligheten, sier Malmo til NTB. Politiet kjenner ikke identiteten til den omkomne.

Varabrannsjef ved Bergen brannvesen Karl Otto Nesdal forteller at de rykket ut med seks biler og 13 mann og fikk raskt kontroll over brannen i leiligheten som ligger i tredje etasje.

– Tre personer ble hentet ut av den brennende leiligheten. I tillegg til den omkomne og kvinnen som ble kjørt til legevakten, ble sistemann rask sjekket ut på stedet. Brannen er begrenset til denne ene leiligheten, men vi har evakuert til sammen åtte leiligheter i den aktuelle oppgangen, sier Nesdal til NTB.

Hele terrasseblokken inneholder 36 leiligheter fordelt på fire etasjer.