Stor interesse for Posthuset-befaring

Det var stor for interesse for Nordic Built-konkurransen og Entra Eiendoms mulige rehabilitering av Biskop Gunnerus gate 14 – Posthuset.

Nordic Built

Nordic Built Challenge er en nordisk konkurranse med klimavennlig bygningsrehabilitering som tema og som finansieres av Nordisk ministerråd og Nordic Innovation. Oppgaven er å følge prinsippene til Nordic Built Charter gjennom å rehabilitere eksisterende bygninger på en innovativ og bærekraftig måte, samtidig som det skal være økonomisk og praktisk gjennomførbart. Konkurransene er åpne for alle aktører innen byggenæringen.

Fem bygninger, én i hvert av de nordiske landene, skal rehabiliteres. I Norge skal det konkurreres om rehabilitering av Posthuset i Oslo sentrum. Nordisk vinner premieres med én million norske kroner.

Les mer på Nordic Built.org

Rundt 70 møtte opp til informasjon, spørsmål og befaring. – Veldig vellykket, sier prosjektsjef Dag Christer Øverland i Entra.

The Nordic Built Challenge er en åpen, tverrfaglig designkonkurranse for rehabilitering av fem bygninger i Norden. Innovatører fra, men også utenfor, byggenæringen inviteres til konkurransen med målsetning om å utvikle gode konsepter for bærekraftig rehabilitering.

- Entra vil være et miljøledende eiendomsselskap og blant annet utvikle nye kommersielle og attraktive forretningsmuligheter. Det gjør vi blant annet med Powerhouse-rehabiliteringen på Kjørbo i Sandvika og prosjektet i Fredrik Selmers vei 4 på Helsfyr som omfatter totalrehabilitering til passivhus-standard og energiklasse A. Nå er turen kommet til Biskop Gunnerus gate, Oslos kanskje flotteste og mest sentrale kontorbygg. Vi er veldig spente på fortsettelsen, sier Øverland.

Etter presentasjonene av konkurranseinnhold, av FutureBuilt og selvsagt av relevant info om Biskop Gunnerus gate 14, var det befaring i flere av etasjene, i resepsjonen og ved inngangspartiet.

- Det er klart det er stor interesse for Biskop Gunnerus gate. Beliggenheten, bygget og mulighetene gir enhver arkitekt vann i munnen, sa arkitekt Per Martin Landfald i PML Arkitektur AS. Selv var han usikker på om han hadde tid til å levere inn et forslag innen fristen, men han var sikker på at mange ville gripe muligheten.

- Posthuset kan gi arkitekter masse spennende å jobbe med. Bygget er interessant og ikke minst energiutfordringene som ligger i konkurransen kan virkelig styrke kompetansen til mange arkitekter, mente han.

Deadline for forslagene til første runde er 8. februar.