Undervisningsbygg jakter skolebygger

Hasle i Oslo får en helt ny 1-10 skole med et bruttoareal på 11 675 kvadratmeter med plass til 800 elever. Nå starter Undervisningsbygg entreprenørjakten.

Skoleanlegget, som skal bygges etter passivhusstandard, skal stå klar til skolestart 2015. Prosjektet blir lagt ut på anbud i starten av november.

- Vi har gjort en svært grundig jobb når det gjelder utarbeidelsen av konkurransegrunnlaget for å forenkle, forteller prosjektleder Martine Linnestad i en pressmelding.

- Vi har vært bevisste på at det ikke skal sendes ut mer informasjon enn det som er nødvendig, og vi er spesifikke i hvilke krav som stilles.

– I et passivhusprosjekt er det viktig at vi fra dag én har fokus på detaljene, tetthet og opplæring av de som skal jobbe der. Skolen vil bli et enkelt og rasjonelt bygg, og tomten er ubebygd. Byggegrunnen har også gode rigg- og adkomstforhold, sier prosjektlederen.

Teglverkstomta eies av Oslo kommune, og er plassert mellom Hasle Torg og Riksanlegget for tennis.

Konkurransegrunnlaget blir lagt ut på Doffin, som er den nasjonale portalen for offentlige innkjøp i Norge, i starten av november.