NBBL: - Korttenkt kritikk fra KS

– Det er tydelig at KS ikke ser den nasjonale boligutfordringen vi står overfor når de oppfordrer Solhjell til å trekke tilbake brevet til fylkesmennene, sier administrerende direktør i NBBL, Thor Eek. 

I forrige uke gikk Kommunenes Sentralforbund (KS) kraftig ut mot et brev miljøvernminister Bård Vegar Solhjell sendte fylkesmennene. I brevet ber Solhjell om at det vurderes bruk av innsigelsesretten for å sikre fornuftige utbyggingsmønstre og tilstrekkelig boligbygging.

- Norske Boligbyggelag jobber for at kommunene skal ta et større ansvar for boligforsyningen. For at nok boliger skal bygges, må kommunene drive en mer aktiv tomte- og områdepolitikk. Sikring av arealer til boligbygging nær eksisterende service- og infrastruktur må prioriteres i kommunene, sier adm.dir. Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) i en pressemelding.

Dette var også hovedbudskapet i miljøvernministerens brev til fylkesmennene.

Thor Eek har tidligere krevd en egen boligminister for å få bygd nok boliger. Han synes det er synd at ikke Kommunenes Sentralforbund ser alvoret i situasjonen, men i stedet velger å bli indignert fordi kommunene ikke var involvert i forkant av brevet.

– Det blir tydelig at KS ikke ser den nasjonale boligutfordringen vi står overfor når de oppfordrer Solhjell til å trekke tilbake brevet til fylkesmennene. Kommunene har gjort en for dårlig jobb som plan- og reguleringsmyndighet de siste årene, og det må også KS erkjenne. Miljøvernminister Solhjell oppfordrer i sitt utspill til en dreining av politikken som kan gi flere boliger. Det er lite tillitsvekkende hvis KS distanserer seg fra denne utfordringen gjennom ensidig insistering på det kommunale selvstyret, sier Thor Eek i NBBL.