Ny daglig leder i Borealis Arkitekter as

Borealis Arkitekter as i Tromsø har ansatt Lene R. Edvardsen som ny daglig leder.

Edvardsen overtar som daglig leder etter sivilarkitekt Tor Emil Pedersen.

Han har ledet arkitektkontoret i 24 år og ønsker nå å gå tilbake til den utøvende arkitektrollen.

Borealis Arkitekter as er et frittstående arkitektkontor, etablert i Tromsø i 1974. Firmaet eies av ansatte og har tolv aksjonærer. Siden 1998 har Borealis Arkitekter as også hatt kontor i Oslo. Bedriften er et av Nord-Norges største arkitektkontor og har oppdrag i hele landet.

Kontoret har flere prosjekt i gang, og arbeider nå bl.a med nytt pleie- og omsorgsenter i Hammerfest, base for miljøarbeidertjenesten og utleieboliger for rus og psykiatri i Bodø, boligprosjekt i Vadsø, Alta og Tromsø og brannstasjon på Bardufoss. Videre har kontoret i løpet av de siste årene mottatt flere arkitekturpriser for sine prosjekt.

- Lene har en stor oversikt over bransjemiljøet nasjonalt, og har jobbet med helhetlig samfunnsutvikling, samarbeidsprosesser og finansieringsordninger. Hun har sterk faglige kompetanse på stedsutvikling, universell utforming, energi og klimatilpasning. Denne erfaringen og hennes store nasjonale og internasjonale nettverk og hennes kunnskap om bo og levekår i nordområdene er verdifull for oss, sier Lars Krane, styreleder i Borealis Arkitekter as.

Lene R. Edvardsen er utdannet sivilarkitekt fra NTNU i 1993. Hun har jobbet i Husbanken i i 18 år. Der har hun hatt forskjellige fag- og lederstillinger som blant annet avdelingsdirektør Plan- og utviklingsavdelingen og leder for sekretariatet for Statens Byggeskikkpris. I Husbanken hadde hun en sentral rolle i kontakten med andre offentlige myndigheter. Videre arbeidet hun tett med byggebransjen, næringsliv, forskning- og utdanningsmiljø samt interesseorganisasjoner nasjonalt og internasjonalt.