Statens Bymiljøpris til nytt liv i gamle bygg

Fornyelsen av Vulkanområdet langs Akerselva i Oslo, får i dag Statens Bymiljøpris 2012. Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell deler ut prisen.

Vulkanområdet er en sentral og attraktiv tomt med Akerselva som nærmeste nabo. I over 40 år lå det brakk – fra 1968 til 2004.

- Dette har vi ikke råd til. Slike tomter i byene må fylles med liv. Slik minsker vi presset på marka og grønne lunger, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Han mener det er spennende å se hvor fint det kan bli når de fornyes.

- Her kan du jobbe, bo, sykle, bade, gå på konsert og sitte på kafé. Her er det nye bygg som er tilpasset de gamle fabrikkbygningene. De gamle bygningene har fått nytt liv. Å bruke eksisterende bygg er god bærekraftig byutvikling, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell

I begrunnelsen for prisen sier juryen at Vulkanområdet viser hvordan en gammel by- og bygningsstruktur kan gi et generøst bidrag til en framtidsrettet byutvikling. Oslo kommune har gjennom flere tiår samarbeidet med staten og private krefter for å skape nytt liv i områdene langs Akerselva

Tema for årets bymiljøpris er gjenbruk av gamle bygninger og områder. Prisen består av en plakett og 250.000 kroner.