Lecas tradisjonsrike selvbyggerkurs som e-læring

Gjennom mer enn 50 år har Leca arrangert selvbyggerkurs der vanlige folk har lært Lecamuring, og nå foreligger det nemlig en nettbasert variant av selvbyggerkurset.

Ole Fredrik Fodnes, leder for Webers kundesenter og en av Lecas mange kursholdere sier at e-læring har vært etterspurt av markedet i en god stund.

- Vi er veldig glade for at vi nå har på plass en god løsning for alle som vil ta kurset i ro og mak hjemme i egen stue. Nettet fungerer jo fullgodt til slike ting, og kurset vi har satt sammen, er faktisk minst like godt som de klasseromskursene vi har holdt fram til nå.

- Repetisjon er jo blant fordelene med e-læring, og akkurat det er ikke noe vi har anledning til på et ordinært kurs. Her kan hver enkelt kursdeltaker tilpasse det sitt eget tempo og sitt eget behov og vitebegjær, så det gir rett og slett bedre læring, tror vi. En annen sak er at vi kan nå ut il langt flere enn tidligere. Selv om vi tidvis har hatt et hundretalls kurs i året, fra syd til nord, vil vi aldri kunne nå alle som ønsker et kurs på den måten.

Kurset inneholder en “guide-del” og en eksamensdel. Eksamen består av 30 spørsmål (multiple choice) der 25 må være riktig besvart for å bestå. Bestått eksamen gir kursdeltaker et selvbyggersertifikat. Sertifikatet er et "verdipapir" for alle som skal være selvbyggere på egen grunnmur og pipe. Myndighetene stiller krav om å dokumentere kompetanse, og sertifikatet er en slik dokumentasjon.

Kurset er utviklet i et samarbeid mellom Weber (selskapet som nå produserer og markedsfører Leca- produktene) og Byggmakker, og kan tas på PC, nettbrett og mobiltelefon.