Bygg 21 kan bety mye

Vi er glade for at Direktoratet for byggkvalitet har engasjert den erfarne bransjemannen Petter Eiken som prosjektleder for å planlegge oppstarten av Bygg21. I 2013 skal Bygg 21 foreslå nasjonale strategier for byggenæringen innen FoU og innovasjon, utdanning og kompetanseutvikling og formidling av kunnskap og erfaringer.

Dette kan bli et banebrytende prosjekt, men det kan også bli et nytt unyttig dokument.

Stortingsmeldingen om bygningspolitikk (Meld. St. 28 (2011-2012) «Gode Bygg for eit betre samfunn») varslet at regjeringen ønsker å invitere byggenæringen til et bredt samarbeid for et kunnskapsløft i byggenæringen. Initiativet er kalt Bygg21. Meldingen skal behandles i Stortinget i høst.

Direktoratet for byggekvalitet har engasjert Petter Eiken som prosjektleder for å forberede oppstarten av Bygg21 i 2013. Bygg21 er foreløpig delt inn i tre innsatsområder: FoU og innovasjon, utdanning og kompetanseheving og formidling av kunnskap og erfaringer.

Det at direktoratet engasjerer Eiken til denne jobben er i seg selv en garanti for at dette kan bli et viktig arbeid. Vi har sett nok av eksempler på at gode initiativ av denne typen kun er blitt prat og tomme ord. Men skal man lykkes er det også viktig at alle deler av byggenæringen engasjerer seg.

Eiken skal utvikle planer for oppstartsfasen og blant annet foreslå styrings- og samhandlingsmodell med næringen.

Vi ønsker Petter Eiken og alle andre som blir engasjert i denne prosessen, lykke til.