Kleppa har søkt på fylkesmannsjobben i Rogaland

Tidligere statsråd Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har søkt på den ledige jobben som fylkesmann i Rogaland.

– Jeg har veldig lyst å videreføre samfunnsengasjementet i mitt eget fylke. Derfor søker jeg nå på jobben som fylkesmann, sier Meltveit Kleppa til Stavanger Aftenblad.

Kleppa, som i juni gikk av som samferdselsminister, er utdannet lærer og har tidligere vært både sosialminister og kommunalminister. Hun ble først innvalgt på Stortinget i 1993.

– Jeg mener jeg har erfaring og kompetanse til denne jobben. Både gjennom mitt politiske arbeid i kommunestyret i Hjelmeland på 1970-tallet, årene som folkevalgt på Stortinget og som øverste leder for tre ulike departementet, sier Meltveit Kleppa.

Dersom Meltveit Kleppa får jobben, kan hun utnevnes allerede i vinter, men ikke begynne før neste høst siden hennes periode på Stortinget løper fram til 1. oktober 2013. Åremålet som fylkesmann varer i seks år. Det vil si at Meltveit Kleppa må belage seg på å være fylkesmann til hun fyller 70 år hvis hun får jobben.

Nåværende fylkesmann Tora Aasland fyller 70 år i vinter og går derfor ut av embetet. Søknadsfristen på jobben som hennes etterfølger gikk ut i torsdag.