Bravida-sjef tror på økt konsolidering

– Bravida og noen andre store selskap har under 20 prosent av markedet. Det tilsier at det kommer til å være en mye kraftigere konsolidering på instillasjonsbransjen enn i entreprenørbransjen, sier administrerende direktør Eirik Frantzen i Bravida.

Han tror ikke en ytterligere konsolidering i entreprenørbransjen, som da NCC nylig kjøpte opp OKK Entreprenør, vil ha stor betydning for Bravida.

– Konsolideringen vi har sett i byggebransjen går på at de store blir større, OKK er allerede et stort entreprenørselskap. Jeg tror profesjonaliteten i grensesnittet mellom oss og dem forblir uforandret, sier han.

Bravida har selv gjort oppkjøp det siste kvartalet ved å kjøpe Ing. Mosness Norstad i Drammen. Bravida vil nå gå fra en omsetning i underkant av 50 millioner til en omsetning på underkant 100 millioner i dette området.

– Vi følger en veldig klar plan i Bravida Norge med å bli ledende der vi allerede er. Nå blir vi en større spiller i et marked vi tror kommer til å ha stor aktivitet i fremtiden, sier Frantzen, og legger til at det er spennende med å jobbe med å integrere allerede oppkjøpte selskap som Aug. Larsen og Halvorsen & Sønn, samtidig som det fylles på med nye oppkjøp som er med på å styrke veksten i selskapet.

Bravida selv blitt solgt fra tidligere eier Triton til Bain Capital. Frantzen mener det vil være med på å styrke veksten i selskapet. Bain Capital har økt fokus på vekst, ikke bare organisatorisk, men også gjennom oppkjøp.

– Ved å skifte eierskap i selskapet med korte intervaller som med Bravida, får man en veldig faseinndeling i selskapet og det tror jeg kan være veldig positivt, fordi de nye eierne setter fokus på det de tror kan være med å løfte selskapet i en gitt periode. Man får inn friske øyne og frisk kapital, sier Frantzen.

Bravida er fornøyde med markedet så langt i 2012 da det er slik de hadde regnet med.

– Jeg har tidligere sagt at 2012 blir bedre enn 2011. Vi føler oss trygge på at 2012 er et år med mye aktivitet og gleder oss over de ordrene vi har, men det finnes ingen garanti for fremtiden så vi er spente og fremoverlent på det som kommer videre i 2012 og 2013, sier Frantzen.