Veidekke bygger høyest i Helsingborg

Veidekke Entreprenad har fått i oppdrag av det kommunale eiendomsselskapet AB Helsingborgshem å oppføre en 22 etasjers boligblokk med 121 leiligheter.

Bygningen skal hete "Höjdpunkten" og blir med sine 66 meter den høyeste i Helsingborg. Oppdraget er verdt 110 millioner norske kroner ekskl. mva.

I tillegg til å bli Helsingborgs høyeste, blir dette den høyeste bygning Veidekke har oppført i Sverige. - Vi har valgt en prefabrikkert konstruksjon i betong av flere grunner. Dels for å ha en effektiv byggeprosess og dermed lettere oppfylle de høye kravene til tett og energivennlig bygg, og dels for å øke sikkerheten på arbeidsplassen, forteller arbetschef Stefan Wegner i Veidekke Bygg Syd.

Helsingborgs nye landemerke blir liggende i bydelen Närlunda. Det skal bygges 102 to- og treroms leiligheter, mens de resterende 19 blir studentleiligheter i en egen sidebygning. I tillegg skal det bygges et underjordisk garasjeanlegg samt tre butikklokaler og en helsestasjon på bakkeplan. Prosjektet skal ferdigstilles tidlig 2014.