Brann i boligblokk i Oslo

Brannen i den 14 etasjer høye boligblokka på Etterstad i Oslo var slukket ved 18-tida tirsdag. Seks personer ble hentet ut med stige og lift.

Brannvesenet fortsetter etterslukkingen utover kvelden og natta.

Brannen startet i en kjellerbod tirsdag ettermiddag, og det spredte seg mye røyk oppover i boligblokka. Beboere oppover i etasjene fikk beskjed om å holde seg inne og lukke døra, mens røykdykkere jobbet med slukking i kjelleren.

Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, og det var ingen fare for spredning oppover i blokka.

– Ingen av leilighetene fikk røykskader i brannen, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Brannvesenet hentet ut fire personer ved hjelp av lift og to personer med brannstige fra de nederste etasjene. Tre papegøyer ble også evakuert.

– Alle disse er i fin form, sier vakthavende brannsjef Rolf Nordberg i brannvesenet i Oslo.

Brannvesenet jobbet i 16-tida med å slukke brannen i Arnljot Gellines vei. Det brant da fortsatt i noen kjellerboder, men det var ikke fare for noen spredning oppover i boligblokka.

– Vi har røykdykkere nede som er i ferd med å slukke brannen. Det er veldig mye røyk i oppgangen, og de fleste beboerne må derfor bli værende innendørs. Men vi har hentet ut sju-åtte personer og tre papegøyer med skyvestige. De var alle i fin form, sier vakthavende brannsjef Rolf Nordberg i brannvesenet i Oslo til NTB. (©NTB)