Krangler med eierne?

Det er sannelig ikke greid å være et offentlig eid entreprenørselskap. Det merker ikke minst det kommune-eide Oslo Vei AS. De har nå engasjert den kjente fagforeningsmannen Rolf Utgård i kampen for å beholde og utvikle pukkverket på Huken i Lillomarka. Men pukkverket ligger i et område som også friluftsfolket er interessert i.

I følge Aftenposten reagerer mange ledende kommunepolitikere i Oslo sterkt på at Oslo Vei argumenterer mot et enstemmig bystyrevedtak som har sagt nei til utvidelse av pukkverket. Dette gleder selvsagt folk på Ammerud og Grorud.

Problemet er bare at dersom Oslo skal utvikle seg som hovedstad da trenger man å bygge mer. Og for å bygge mer er pukk og grus en forutsetning. At de folkevalgte i Oslo ikke skjønner det, er en annen sak.

Rolf Utgård har tidligere vært hovedtillitsvalgt i Kværner. I en periode satt han også i Kværners konsernstyre. Siden 2003 har Utgård vært selvstendig næringsdrivende konsulent.

- Det er helt vanvittig at Oslo vei bruker penger på å motarbeide et bystyrevedtak. Dette er et selskap som er kommunalt eid. Her må byrådet rydde opp, krever bystyrerepresentant Anders Røberg-Larsen (Ap) i følge Aftenposten. Han får selvsagt bred støtte både fra Venstre og SV- representanter.

For vår del forstår vi Oslo Vei meget godt. Selskapets ledelse må selvsagt ta de grep som er nødvendig for å sikre selskapets utvikling. Etter vårt syn må man kunne ha to tanker i hodet samtidig. Problemet er at det er politikere som mener at alt er gull og grønne skoger. Dette er personer som selvsagt er lite opptatt av hvilke forpliktelser det er for en by å være hovedstad.

I årene som kommer blir det en betydelig befolkningsøkning i byen. Skal de nye innbyggerne bo i telt i Nordmarka eller skal de få skikkelig hus og bo i?