Storstilt bygging til Chelsea Flower Show

Verdens mest berømte hageshow Chelsea Flower Show går av stabelen 22-26 mai i London. Nå pågår en hektisk byggevirksomhet for å få showhagene og de øvrige utstillingene klare til åpingsdagen. (Bildekarusell)

Chelsea Flower Show er (CFS) det desidert mest kjente av flere hage- og blomstershow i regi av Royal Horticultural Society - Det kongelige engelske hageselskap.

Hvert år trekker hageshowet i bydelen Chelsea til seg ca 150 000 besøkende og 2000 pressefolk fra hele verden.

I år er showet større en noen gang, og byggingen av de spektakulære showhagene pågår nå for fullt.

Ifølge arrangøren RHS jobber 800 personer for fullt i 33 dager med byggevirksomhet og klargjøring før Chelsea Flower Show kan åpnes.

Showet har en rekke utstillingshager (Show Gardens) som konkurrerer om dommernes gunst, og det er knyttet stor prestisje i å nå opp i konkurransen. Bare det å få delta med en utstillingshage i Chelsea Flower Show er et trangt nåløye som er få forunt å slippe gjennom.

Årets arrangement teller ca 500 utstillere. Dette inkluderer både de store showhagene og mindre hager, gartnerier og blomsterhandlere, salgsboder innen hageutstyr og tilbehør.

Interessen for showet er enorm, og hvert år tar mange hageinteresserte nordmenn turen over til London for å se nyheter og få inspirasjon. Både privatpersoner, hagelag og profesjonelle utøvere vil bli å finne på utstillingsområdet ved Royal Hospital ved Themsens bredder.

Skal du besøke årets Chelsea Flower Show og har artikkeltips, ta kontakt med sb@bygg.no

Les mer om Chelsea Flower Show på arrangørens nettsider.

Se også Chelsea Flowers Shows Facebook-side.

Her kan du lese noen av hage.no's artikler fra fjorårets show:
Høydepunkter fra Chelsea Flower Show (bildekarusell)
Vinnerhagen i Chelsea Flower Show
Flyvende hage vant publikumsprisen