Slapseføre preget påskehjemturen

Ingen måtte stå i kø hjem fra påskefjellet mandag, tross regn, sludd og snø på Sør- og Østlandet.

Mange valgte å reise hjem i løpet av helgen, men også 2. påskedag var det ventet mye trafikk. Det ble meldt om snø flere steder på Øst- og Sørlandet mandag og nedbør i form av regn i lavlandet.

– Det var ikke noe kø eller hendelser mandag, men tvert imot en veldig fin flyt i trafikken. Vi har registrert færre bilister mandag enn vi gjorde 1. påskedag, sier Therese Thowsen, trafikkoperatør i Statens vegvesen, til NTB.

Hennes oppfordring til påsketrafikantene om å ta hensyn til de glatte veiene, så ut til å virke.

– Det har snødd enkelte steder, men det har vært bart og vått på veiene i lavlandet. Folk har kjørt pent og oppført seg bra, sier Thowsen.

Pysete østlendinger
Folk på Vestlandet har fått en vinterlig påske i år, med flotte skiløyper på fjellet, mens østlendingene har gått på bar mark. Meteorolog Bjart Eriksen påpeker at vestlendingene er vant til snø, men at østlendingene har større vanskeligheter med å takle nedbøren.

– Sør- og Østlandet fikk møkkavær mandag, men på Vestlandet er de vant til snø, der klager de ikke. Det er østlendingene som ikke tåler noen ting, sier Eriksen ved Meteorologisk institutt.

Pent vær i nord
På følgende strekninger var det mest trafikk mandag: E6 fra Tangen og nedover mot Minnesund, riksvei 3 i Østerdalen, E18 fra Sørlandet til Oslo, riksvei 7 i Hallingdal og E16 fra Hønefoss til Sandvika over Sollihøgda.

I Nord-Norge var det pent vær uten nedbør mandag, til forskjell fra Sørlandet, der det regnet i innlandet og snødde på fjellet.