Montér bygger listverksrom

Montér bygger egne tempererte og fuktstyrte listverksrom i seks av sine byggevarehus.

I løpet av mars er fem nye rom på plass, og etter nyåpningene har Montér-kjeden totalt 13 byggevarehus med tempererte og fuktstyrte listverksrom.

Vin holder seg best ved stabil temperatur og fuktighet. Det gjør listverk også. Listene har mange funksjoner og anvendelser, men én hovedoppgave: De skal sette prikken over i-en og sørge for at interiøret ser pent og strøkent ut. Derfor må listverket behandles som et interiørprodukt.

Utfordringen kommer når listene bringes inn fra lagerrom og innendørs hvor det er annen temperatur og luftfuktighet. Da bør listverket ligge en stund før montering for å tilpasse seg inneklimaet. I motsatt fall kan man oppleve at resultatet blir glipper mellom listene og mot vegg og gulv, selv om det så perfekt ut etter legging og eventuell maling.

– Vi har allerede syv listverksrom på plass. Rommene har et riktig inneklima. Derfor kan listene fraktes fra listverksrommene til bygge- eller oppussingsprosjektet og monteres direkte med et sluttresultat som holder mål sier kategori- og markedsdirektør Erik Tønnesen i Optimera.

Kunder hos Montér Forus, Geilo, Kongsberg, Vige, Stord og Østfoldhallen får tilgang på listverksrom i mars. Slike rom er allerede hos Montér i Drammen, Kongsvinger, Lillestrøm, Vennesla, Porsgrunn, Stavanger og Sørlandsparken.

– Vi nordmenn ønsker at interiøret skal se topp ut lenge etter at byggestøvet har lagt seg. Kikker du rundt deg, vil du raskt se at listverk byr på utfordringer. Derfor tar vi inspirasjon fra vinlagring til våre lagre, sier han.

Som en del av konseptet er listverksrommene oversiktlige med godt lys og komplett produktinformasjon. Det gjør det lettere å finne frem både for profesjonelle og fritidssnekkere.