Siemens gir kraft til to nye oljeplattformer i Brasil

Siemens har inngått en avtale på 40 millioner dollar om leveranse av elektrisk utstyr til byggingen av to nye oljeplattformer i Brasil. Store deler av utstyret skal produseres og monteres i Norge.

Avtalen er inngått med det Brasilianske oljeselskapet OSX sammen med TTS Energy, M I Swaco og Nymo.

- Dette er den første installasjonen vi gjør av denne typen i Brasil. Vi ser en økende aktivitet innen olje og gass i denne regionen av verden, og derfor er det ekstra spennende at vi nå har fått et godt grep om dette voksende markedet, sier Richard Jaros, leder for Siemens Olje & Gass i Norge.

Leveransen fra Siemens vil være to komplette kraftforsyningsmoduler for elektrisk kraftgenerering og distribusjon på boreplattformene. Hver modul strekker seg over to etasjer, og veier 390 tonn. Arbeidet med byggingen av løsningen starter nå, og endelig leveranse vil skje i midten av 2013. De ferdige løsningene vil bli testet på Nymo Yard i Grimstad før de transporteres til Brasil.

Energieffektive løsninger
Boring etter olje og gass er svært energikrevende. Derfor vil energieffektiviteten på løsningene ha stor betydning for driftskostnadene.

- Våre løsninger er svært energieffektive, har lav vekt og tar liten plass på selve drilling-enheten. Dette bidrar til en kostnadseffektiv boreprosess med vesentlig lavere utslipp av miljøgasser enn andre sammenlignbare løsninger, sier Jaros.

Utviklet i Trondheim
Teknologien til Siemens, som bidrar til å gjøre kraftforsyningsløsningene så energieffektive, er opprinnelig utviklet på teknologisenteret til Siemens i Trondheim.

- Våre ingeniører er i verdensklasse på dette området, og denne avtalen er et resultat av de investeringer vi har gjort for å utvikle slik teknologi i Norge, sier Jaros.