Cityprisen til Vulkan

Aspelin Ramm og Anthon B Nilsen Eiendom mottok prestisjeprisen på Citykonferansens gallamiddag torsdag kveld.

– Vulkan gleder seg veldig ikveld, etter at Cityprisen 2012 er tildelt nettopp - Vulkan!!, skrev vinnerne på Twitter rett etter utdelingen. 

Utbyggerne Aspelin Ramm og Anthon B Nilsen Eiendoms Vulkan-prosjekt midt i Oslo har vakt stor interesse og stort engasjement – blant annet for sine høye energi- og miljøambisjoner.

- Vi er i høyeste grad sammen om dette, og Cityprisen er noe vi prøver å strekke oss etter, sa blant annet administrerende direktør Peter Groth i Aspelin Ramm Gruppen.

- Dette er en stor glede og stor ære, supplerte administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen.

- Det er utrolig mange i Oslo som har ønsket dette prosjektet, og det har hjulpet oss frem, sa Løvenskiold.

Energimessig skal alle bygg i prosjektet kvalifisere til enten A- eller B-klassifisering, med det A-merkede Bellona-bygget som en av de virkelige miljøspydspissene i prosjektet.

Prosjektet, som betegnes som "den lille byen i byen" inneholder også  hoteller, leiligheter, næringsarealer og flere kulturhus.

Vulkan-prosjektet var en av årets tre kandidater, sammen med nye Restaurant Onda på Aker Brygge og Entra Eiendoms ombygging av NVE-huset i Middelthuns gate 29 på Majorstuen.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at "prosjektet fremstår som et usedvanlig vellykket resultat av en svært ambisiøs målsetning, med tanke på så vel omfang og plangrep som programvalg og utforming"

Juryen mener videre at forholdet til byen er ivaretatt med en gjennomgående vilje til å skape gode forbindelser og evne til å heve kvaliteten på tilstøtende bymiljøer og uterom.

De to utbyggerne Aspelin Ramm og Anthon B. Nilsen Eiendom har ifølge juryen fremvist et sjeldent mot og en forbilledlig evne til nytenking.

Les mer om Vulkan-prosjektet her.

Disse satt i komiteen for Cityprisen:

Ellen de Vibe, etatsdirektør plan- og bygningsetaten i Oslo.

Jon Sandnes, administrerende direktør EBA.

Nicolai Riise, sivilarkitekt NAL og dagli leder/partner i MAD.

Anne Bruun-Olsen, partner/administrerende direktør DTZ Realkapital Eiendomsmegling.

Citykonferansen arrangeres av Norsk Eiendom og NE kunnskap og konferansen - som fyller 25 år i år - er eiendomsbransjens største samlingspunkt.