HENT ISO-sertifisert

HENT er blitt sertifisert etter de tre mest sentrale ISO-standardene.

24. januar i år mottok HENT det synlige beviset på at selskapet er sertifisert etter følgende standarder: NS-EN ISO 9001:2008 (kvalitet), NS-EN ISO 14001:2004 (miljø) og OHSAS 18001:2007 (helse og sikkerhet).

Selskapet skriver i en pressemelding at de er de første i bransjen som tar skrittet fullt ut, og legger ikke skjul på at de er stolt over nettopp dette.

Lang vei fram
Å bli ISO-sertifisert verken er eller bør være en enkel prosess. For HENT startet prosessen tidlig i 2009. De to første årene var preget av forberedende øvelser, men fra slutten av 2010 ble det satt full trøkk og gitt synlig prioritet til prosessen. Det eksisterende kvalitetsstyringssystemet ble gjennomgått, vasket og ajourført, avdelingene sine prosesser iverksatt parallelt med at hele ledelsesapparatet satte et samlet fokus. Overordnet dokumentasjon ble ferdigstilt, diskutert og implementert, og et oppdatert kvalitetsstyringssystem ble rullet ut sommeren 2011.

Markedskrav
– Vi konstaterer at så vel myndigheter som markedet i sin helhet er med og skjerper kravene. Og det er både utviklende og fornuftig, sier markedsdirektør i HENT Knut Alstad. Profesjonelle og dyktige byggherrer skjerper entreprenørene og hele byggebransjen. Flere av disse framhever at bransjen jevnt over har blitt dyktige på HMS, men at det fremdeles kan skorte noe på miljø- og kvalitetsfokuset. Kvalitetssjef i HENT Endre Persen, understreker at selskapet ved å gjennomføre en slik bredt anlagt ISO-prosess, har hatt som mål og bevisstgjøre egen organisasjon på den grunnleggende betydningen av et gjennomgående HMS-, miljø- og kvalitetsarbeid, samt vise omverdenen det samme.

– Vi er overbevist om at dette vil gi oss bedre kontroll på kritiske prosesser, øke effektiviteten og ytterligere sikre kunden en god byggeprosess og sluttresultat, sier Persen.

Forbedring
På tross av mye skryt fra revisorene, er administrerende direktør Jan K. Jahren tydelig på at det viktigste denne prosessen har gitt HENT, er motivasjonen for ytterligere å styrke arbeidet med forbedringstiltak.

– Mange prosesser er i gang, et godt fundament er lagt - og HENT framstår mer enhetlig enn noen gang. Det er enormt mye kompetanse og vilje i organisasjonen, og det er godt å vite at det fortsatt er mye uforløst potensiale her. Dette skal vi jobbe aktivt og systematisk med videre, sier en tydelig stolt Jahren.