Byggmester Asle Thorsen nominert til NHOs fagopplæringspris

12. januar deles for første gang NHOs fagopplæringspris ut til en bedrift som har utmerket seg som lærebedrift. Av tolv kandidater fra hele landet er Betonmast Bygg-selskapet Byggmester Asle Thorsen AS valgt ut blant de fire nominerte.

Etter å ha vunnet kåringen i Aust-Agder, hvor John G. Bernander delte ut prisen, var Byggmester Asle Thorsen AS (BATAS) en av tolv kandidater fra hele landet som kjempet om NHOs fagopplæringspris, og ble deretter trukket frem som en av fire nominerte til prisen.

Bakgrunnen for at BATAS har kommet så langt er et stort og årelangt engasjement fra Asle Thorsen for fagopplæring og lærlinger.

Arendalsbedriften har siden oppstarten i 1984 hatt inne over 100 lærlinger og på flere andre felt jobbet for rekruttering til bransjen. Med yrkesstolthet, ærlighet og genuin respekt for håndverket har bedriften oppnådd å bli etterspurt i markedet.

Selskapet har 40 ansatte.

Asle Thorsen var med å etablere Opplæringskontoret for Byggfagene i Aust-Agder (OKAB) i 1990, og har i flere perioder vært styreleder/styremedlem i opplæringskontoret. OKAB, som er Aust-Agders største opplæringskontor med 230 medlemsbedrifter og 205 lærlinger, hvorav om lag 40 lærlinger som går 1+3 modellen og 5 som går 0+4.

Asle Thorsen er trukket frem som et forbilde og en meget god støttespiller og ambassadør for byggenæringen i Aust-Agder i rekrutteringen til byggfagene.

Bedriften har nå 8 lærlinger i tømrerfaget. Av disse er 3 lærlinger i en såkalt 1+3 modell (fleksibel fagopplæring med tre års lærekontrakt i bedrift), i tillegg til at det er 2 ”voksenlærlinger”.

Sterke kandidater
Forslagene til hvem som skal tildeles NHOs fagopplæringspris kommer fra stort sett hele landet. Kandidatene er:

Brunvoll Møbler AS, Møre og RomsdalK-Tech AS, BuskerudH-vinduet Fjerdingstad AS, BuskerudVintervoll AS, Sør-TrøndelagSödra Cell Folla, Nord-TrøndelagMøller Bil AS, RogalandNorwegian, OsloMainstream Norway AS, NordlandAker Subsea AS, HordalandNorsk Skogs Saubruks AS, ØstfoldBibbis Frisør, VestfoldByggmester Asle Thorsen AS, Agder

Og de nominerte er:
Blant de tolv kandidatene har juryen plukket ut disse fire nominerte bedriftene:

Aker Subsea AS, HordalandNorsk Skogs Saubruks AS, ØstfoldBibbis Frisør, VestfoldByggmester Asle Thorsen AS, Agder

Vinneren av NHOs fagopplæringspris 2011 kåres på NHOs nasjonale fag- og yrkesopplæringskonferanse i Oslo 12. januar.

NHOs fagopplæringspris har som formål å fremme fag- og yrkesopplæringen gjennom anerkjennelse og positiv synliggjøring av gode lærebedrifter.