Ny flerbrukshall på 10 måneder

Betonmast Bygg Romerike har ferdigstilt ny flerbrukshall i Tæruddalen i Skedsmo kommune ti måneder etter byggestart.

– Her har vi fått vist at vi kan levere. Vi er kjempefornøyd med resultatet og er sikker på at hallen er et kjært tilskudd til befolkningen i området, sier daglig leder Stein Erik Pedersen.

Flerbrukshallen er på ca 3000 kvadratmeter med to håndballbaner og en servicefløy med garderober, kiosk, lager og tekniske rom. Den er tegnet med fokus på sambruk, fleksible løsninger og universell utforming.

– Hallen ligger på bakkeplan uten trapp, ramper eller heis og vil derfor være tilgjengelig for alle. Den inneholder 200 tribuneplasser og egne rullestolplasser. Utenfor er det 66 parkeringsplasser hvorav seks er HC-plasser. Hallen er plassert i et område hvor Tæruddalen skole og Fjellhallen gir stor aktivitet. Den har derfor blitt utformet for å gli inn i nærmiljøet, kommenterer Pedersen.

Det er tatt estetisk hensyn til Tæruddalen skole ved at flerbrukshallen har lavere fløyer med inngangsparti og garderober mot skolen. Banene som krever store volumer, ligger bak disse fløyene og gjør at overgangen til de store volumene skjer trinnvis.

Pedersen håper brukerne vil finne hallen tiltalende og med gode fasiliteter.

– Her tror jeg det blir yrende liv etter hvert. Hallen innbyr til allsidig bruk og har tiltalende garderobeanlegg som gjør at brukerne får en god opplevelse, sier han.

Miljøaspektet er viktige i prosjektet og har vært førende for planleggingen.

– Flerbrukshallen er arealeffektiv for å minimalisere materialbruken. Energibruken i drift vil være minst i tråd med forskriftene og et energiregnskap er utarbeidet for prosjektet, forteller Pedersen som sammen med sine kolleger i Betonmast Bygg Romerike stod for overleveringen av flerbrukshallen til oppdragsgiver Skedsmo kommune.