Publikumssuksess for Bygg Reis Deg

Tusenvis av håndverkere, byggherrer og fagfolk fra byggenæringens verdikjede har strømmet til Bygg Reis Deg på Norges Varemesse, Lillestrøm. Da messen stengte søndag ettermiddag – etter fem dager - er det registrert 50450 besøkende, en økning på mer enn 20 prosent fra messen i 2009.

Årets Bygg Reis Deg samlet 470 utstillere, hvorav 100 utenlandske fra 13 land. Den totale omsetningen knyttet til messen er ca. 200 millioner kroner.

Årets Bygg Reis Deg er profilert som en åpen fagmesse hvor det i tillegg til det tradisjonelle utstillingskonseptet ble gjennomført over 70 konferanser og seminarer i løpet av messeperioden.

- Vi har registret 4960 deltagere på våre fagseminarer, noe som bare bekrefter at Bygg Reis Deg nå er Byggenæringens viktigste møteplass, sier adm. direktør Halvard Gavelstad.

Vellykket samarbeid med Statens vegvesen

Bygg Reis Deg-sjefen mener at en viktig årsak til årets suksess er at Norges største byggherre, Statens vegvesen, både gikk inn som utstiller og med en rekke fagseminarer.

- Det at vegdirektør Terje Moe Gustavsen personlig engasjerte seg har blitt lagt merke til i hele byggenæringen og har helt klart bidratt til suksessen, sier Gavelstad.

- Sammen med Statsbygg, Forsvarsbygg, de store entreprenørene, samt en rekke anleggsleverandører og produsenter har vegvesenet bidratt til at hele verdikjeden var godt representert på messen. – Dette var både god merkevarebygging og fin profilering av hele byggenæringen, fastslår Gavelstad.

Men mens entreprenører og byggherrer var godt representert på messen, glimret de store rådgivende ingeniørfirmaer med sitt fravær.

- Vi forsøkte virkelig å få med de sentrale aktører i rådgiverbransjen, men vi lyktes dessverre ikke å få med oss denne viktige delen av byggenæringens verdikjede. Vi satser på at de kommer sterkere i 2013, avslutter Gavelstad.

Neste Bygg Reis Deg arrangeres 16. – 20. oktober 2013.