Anleggsgartner-laget med sterk innsats i VM

Det norske anleggsgartner-laget tok sent søndag kveld en sterk femteplass i yrkes-VM i London, i knallhard konkurranse med 15 lag fra hele verden.

Carl-Henrik Gjelstad fra Hof i Vestfold og Tor-Anders Kristiansen fra Mysen kjempet seg til en sterk femteplass i World Skills, som ble avsluttet søndag 9 oktober.

Laget tok med dette den aller første "Medallion for Excellence" i anleggsgartnerfaget for Norge.

- Dette er en veldig sterk prestasjon, og jeg er stolt over hva de har utrettet i en tøff konkurranse, sier coach Darren Saines til hage.no.

Han er svært begeistret for resultatet, og roser Gjelstad og Kristiansen for at de greide å holde hodet kaldt under den krevende oppgaven med å bygge en engelsk hage.

De norske anleggsgartnerne var i sommer ferdig med læretiden sin og tok fagbrevet i regi av Senter for opplæring i anleggsgartnerfaget (SOA) i Drammen. Det er også SOA som har administrert lagets deltakelse i World Skills og stått for forberedelsene og treningen i forkant.

- Vi er svært stolte over hva våre lærlinger har utrettet i verdensmesterskapet, sier Nina Åshaug, leder for SOA.

Hun påpeker at femteplassen og utmerkelsen Medallion for Excellence er den beste prestasjon noensinne av norske anleggsgartnere i yrkes-VM.

Sveits stakk av med gullmedaljen, Sverige ble nummer to og England tok bronseplassen.

Les også: Halvorsen roste det norske yrkes-landslaget.